Jag ska flytta till.....

thumb_img_6976_1024

HAGALUND!

Att flytta tillbaka till Finland kändes självklart. Jag skrev ju ett inlägg tidigare där jag funderade kring om man misslyckats om man väljer flytta tillbaka, ni hittar inlägget Här. Jag fick väldigt fin respons på det inlägget, både kommentarer på bloggen men även på Facebook och privata meddelanden. Många hade tankar och funderingar kring detta ämnet vilket var roligt.

I höst har jag tänkt börja studera, exakt vilken skola vet jag inte, men det känns som att börja studera är lite av ett måste. Med ganska stor sannolikhet befinner sig det universitet jag söker till i Helsingforsregionen, så att flytta dit känns ganska naturligt. Vill jag bo permanent i Finland så vill jag göra det just vid Helsingfors. Nu har jag ju dock ett halvår, som lite oplanerat är helt tomt, utan några planer. Första tanken var att åka iväg och resa. Andra tanken var att dra en spontanare och flytta till Vasa och spendera ett halvår där, bara för skojs skull. Jobba på något trevligt ställe och lära känna fina människor och umgås med mina vänner som bor där. Tyvärr är ingen av dessa planer möjliga eftersom jag tillsammans med min läkare jobbar med att få kroppen i skick igen, vilket innebär behandlingar som bara kan göras i Helsingfors.

thumb_img_6970_1024

I och med detta, var det bara att börja söka lägenhet i Helsingforsregionen. Vi pratade ihop oss med Beni och kom fram till att vi gärna vill bo tillsammans från och med i sommar när även han flyttar ner till södra Finland. Därför är det lättast att nu hitta en lägenhet som i Juni kommer bli vår gemensamma. Att flytta ihop på en gång kändes inte som ett bra alternativ. Både för att Beni har jobb och studier i Vasa, men också för att jag känner att jag vill få bygga upp mitt "nya jag" och få lite ordning på livet, innan vi tar ett så stort steg som att flytta ihop. Allt har sin tid och jag tror detta är rätt för oss. Nu har vi något att se fram emot ett halvår också vilket är kul. Tänk att jag ska få bo tillsammans med denna fantastiska människa!

thumb_img_6971_1024

Orsaken varför vi valde Hagalund, är att Hagalund stämmer bäst in på våra kriterier. Vi ville att lägenheten skulle checka av dessa punkter.

- Nära till centrum av Helsingfors - Nära till hav och natur - Minst en tvåa med eget sovrum och fräscht kök och badrum

Vi har nu hittat en underbar tvårummare med en bra hyra. Lägenheten har stora härliga fönster, ligger ca. 400 m från Hagalund centrum och så tar det max 10 minuter in till mitten av Helsingfors med buss. Vi har under 1 km till havet och ett parkområde rakt utanför fönstret. Lägenheten är i toppskick med ett fint badrum och kök. Lägenheten är ett riktigt kap med andra ord!

Ingendera av oss hade några möbler som vi ville ha med, förutom en av mina byråar och ett fint skåp som jag haft hemma hos mamma och pappa. Vi har sökt runt efter möbler och hittar väldigt fina, som kommer inom några veckor. Just nu har vi några enstaka möbler, bland annat vitrinskåpet som syns på bilderna ovan. Jag tycker inredning är väldigt kul, ska bli så härligt när allt är klart. Lovar att visa er lägenheten, men först måste vi få möblerna haha. Plötsligt så blev jag Esbo-bo, vem hade kunnat tro det ? ;)

thumb_img_6978_1024thumb_img_6987_1024 Även Linus får en egen bädd i vår lägenhet. Mamma sydde ihop en fin med Mumintema som matchar perfekt med mina Muminmuggar!