Känsloflöde under dagens passÅrets första yoga pass. Kommer in i studion tillsammans med mamma. Knäpper några snabba bilder på lampan och ljus. Lägger telefonen på flygplansläge och lägger bort den. Ser fram emot 1h och 15 minuter utan att behöva vara kontaktbar. 1h 15 min att bara vara och tänka på vad som är bäst för mig, just nu. Släppa tankarna om morgondagen, som jag vet redan nu kommer vara en jobbig dag.

Timmen börjar och vi blir välkomnade av den snälla instruktören. Jag märker hur jag tänker att hon är en av de få som kan få finska att låta mjukt och fint. Passet börjar och jag märker på en gång vad stel jag blivit. Yogaläraren säger att vi inte ska tvinga oss till något, utan göra träningen helt enligt vad vår kropp klarar just idag. Försök borra in den tanken i huvudet, bara så mycket som känns bra just idag.Timmen flyter på. Jag försöker tänka på allt annat än livet som rör sig på utanför lektionssalen. Tänker bara på de positiva sakerna som rör sig därute. Njuter av att telefonen är avstängd och att det enda jag behöver göra är att vara just här och nu. Jag är inte den duktigaste i klassen, inte heller den vigaste, men jag bryr mig inte för jag gör inte detta för någon annans skull, bara för min. På gymet tänker man lätt på andra och hur man själv ser ut, fastän man kanske inte vill det. Här i det mörka rummet är alla så koncentrerade på att samtidigt stå på ett ben, andas och luta sig framåt att det omöjligt att tänka på något annat än vad man just då håller på med. 

Vips så har 1 timme och 15 minuter flugit förbi. Passet var delvis jobbigt, delvis avslappnande men aldrig tråkigt. Hela jag fylls av energi och lyckas till och med hålla mig från att somna under sista återhämtningen. Bestämmer mig för att skriva detta inlägg, för att dela mina tankar och att hoppeligen få någon av er läsare att prova på yoga, stänga av mobilen, stänga av alla tankar, ändra fokus från vad andra tycker till vad som är bäst för dig just nu. Fyllas av energi och komma ut ur rummet med ett leende på läpparna och med mer energi än innan passet.