Story Kortteli

thumb_img_6947_1024thumb_img_6938_1024
Som tidigare nämnt började min dag på ett extra lyxigt sätt, nämligen med frukost på Story tillsammans med bästa Linn. Story är nyöppnat och befinner sig i Kortteli, alltså femte våningen i köpcentret Kampen i Helsingfors. Nedan följer en liten recension på frukosten och hur jag upplevde hela vistelsen i helhet.

thumb_img_6928_1024
Storys frukost består av en meny där du får välja mellan olika sorters "paket". Det går också bra att köpa enskilda produkter såklart. I början tyckte jag det var svårt att välja vilken meny jag skulle ta, ingenting kändes riktigt rätt. Till slut tog jag en som innehöll en avokadomacka, färskgröt, energishot, juice samt kaffe eller te. Allihopa kostade 15.50 euro, vilket kändes lite dyrt.

Min portion var riktigt god. Avokadomackan saknade det där lilla extra men överlag hade den rena och bra smaker. Färskgröten var med smak av apelsin vilket smakade riktigt bra. Lite mer topping på gröten så hade den varit perfekt. Energishoten bestod av ingefära och apelsin samt lite honung om jag kommer rätt ihåg. Ingefäran i shoten var så otroligt stark så jag var tvungen att späda ut den med apelsinjuice, haha. God, men på tok för stark för min smak!

Linn åt en portion med lax och äggröra som hon var nöjd med. Till hennes rätt hörde även en ostmacka som såg fräsch och bra ut. Stort plus för att det fanns grova bröd att välja mellan och inte bara ljusa bröd gjorda på vetemjöl.

Själva Story var fint inrätt med otroligt bra utsikt. Just nu håller de på att bygga utanför fönstret så utsikten var kanske inte supervacker men kan tänka mig att när allt är klart blir det riktigt fint. Tyckte det var härligt att kolla ut över Helsingfors från femte våningens höjd. Lite kallt var det dock, så jag rekommenderar en varmare tröja om ni ska besöka Story. Personalen var väldigt hjälpsamma och trevliga. Maten man beställde serverades till bordet vilket jag uppskattar.

thumb_img_6934_1024Överlag rekommenderar jag Storys frukost. Det finns några grejer att förbättra men överlag fick vi en bra upplevelse och kom mätta därifrån. Ibland när vi varit på frukost har portionerna varit så små att vi gått lite småhungriga därifrån. Så var det inte denna gång, känner mig fortfarande mätt fastän de gått några timmar sedan vi åt, ett stort plus för det alltså!

Nu ska jag iväg och träffa Patricia som jobbar på Mb Trading (importör för Odlo). Ska bli så roligt att träffa henne igen. Hoppas ni haft en fin dag hittills och att den fortsätter på ett bra sätt. Roligt förresten att det äntligen snöat, Helsingfors kändes på en gång lite piggare. Kram på er!

thumb_img_6933_1024 thumb_img_6956_1024
thumb_img_6931_1024