Nyårsafton 2016

img_5183
GOTT NYTT ÅR! Hoppas ni haft en magiskt bra nyårsafton och att ni inte är alltför trötta idag. Min nyårsafton blev inte alls som planerat men den blev jättebra ändå! Planen var att jag och Beni skulle fira nyår med ett gäng hans kompisar. På morgonen vaknar Beni upp i hög feber och ont i halsen. Hans mående blev bara sämre under dagen och det innebar att han var tvungen att ställa in nyårsfirandet för hans del. 

För min del innebar det ju också ändrade planer. Istället för att följa originalplanen för kvällen, hörde jag av mig till min bror och hans flickvän ifall vi kunde fira tillsammans. Så blev det. Vi åt en god tre rättersmiddag, satt länge och pratade samt skålade i champagne. Vid 23 tiden åkte vi in mot Tölö och vandrade ner till vattnet. Där stod vi sedan och njöt av en helt fantastisk show med ljus och fyrverkerier som staden ordnat. Temat var Finland 100 år. Polisen hade stängt av delar av Mannerheimvägen, vilket är en av de största gatorna i Helsingfors. Det var lite häftigt att kunna gå mitt på vägen utan att man behövde vara rädd för några bilar. På bilden nedan ser ni syskonen Grönholm mitt på Mannerheimvägen!

img_4228img_0919img_8012
Showen som vi fick se var helt magiskt bra. Det var min brors idé att åka och titta på showen, och vilken tur att vi gjorde det! Efter showen skjutsade jag hem mitt fina sällskap och sedan åkte jag ännu och hälsade på gänget som vi egentligen skulle fira nyår med. Där satt jag sedan några timmar längre än jag tänkt mig hehe. Kring fyra på morgonen svängde jag in på gården, glad men trött efter en spontan men otroligt rolig nyårsafton. Ett enormt tack till Bebbe & Jenni för en suverän kväll <3

img_3061
En sista grej nu när vi talar om raketer. Jag tycker det hade varit mycket bättre om varje stad hade skjutit raketer som alla som vill får komma och kolla på, istället för att varje enskilt sällskap skjuter några raketer på gården. Skaderisken är mindre, hela grejen skulle gå säkrare till plus att det blir en fin gemenskap att tillsammans med väldigt mycket människor beundra nyårsraketer. Detta skulle även kunna styra raketskjutningarna så att de skulle skjutas precis vid 12 slaget, vilket skulle göra nyårsafton mycket lättare för alla djur, de som är rädda för ljudet samt för dem som kanske inte har råd att fira nyår överhuvudtaget. Visst är nyårsraketer en miljöbov, men om man försöker att centrera användningsområdet samt att man gör det till kort show, som många hundra människor kan njuta av, så tycker jag det känns bättre än att varje enskilt sällskap skjuter ett par raketer för sig. Vad tycker ni?
img_2447img_1363img_5296img_3988