Julafton & Juldagen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hoppas ni haft en underbar jul och att ni fått umgås med någon ni tycker om. Jag tänkte berätta lite om de senaste dagarna eftersom jag tog lite bloggpaus under julen. Min jul var lite annorlunda i år eftersom vi först skulle fira den 25e med släkten, istället för att fira traditionellt på julafton.

Istället firade jag min julafton först med mamma och pappa, och sedan hemma hos Benis familj. På julaftonsdagen umgicks jag med mamma och pappa. Linn, min kompis & mammas och pappas guddotter, kom även förbi så vi satt hela gänget runt köksbordet och pratade samtidigt som vi mumsade på goda ostar och pepparkakor. På tal om det, hur god är inte kombinationen med god ost och pepparkakor? Mums.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
När det började skymma åkte vi till Helsingfors och nyöppnade Clarion Hotel Sky Bar. Uppe på 16 våningars höjd skålade  jag och mamma&pappa för julen med dessa fina drinkar. Min är den längst till höger, med smak av passionsfrukt. Riktigt god och ett stort plus att man själv kan välja om man vill ha sin drink alkoholfri eller med alkohol.

Det var väldigt mysigt att sitta  däruppe och kolla ut över Helsingfors som var så vackert i mörkret. Lite skrattade vi dock åt att hur olika julafton var i år jämfört med vad vi är van vid. Det viktigaste är ju ändå att få umgås med varandra och det fick vi <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Efter jag kramat om mamma&pappa åkte jag hem till Benis familj där jag tillbringade resten av julafton. Det var en otroligt fin kväll, god mat och fint sällskap. I deras julgran brann det inte bara elektrisk belysning utan även levande ljus!  Så vackert, dock inget man kunde ha på så länge och brinna så att inte det skulle ske några olyckor, hehe. Jag har från första stund känt mig otroligt välkommen i Benis familj och att få vara med på deras julafton kändes så fint.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
På juldagen var det sedan dags för den traditionella julmiddagen med släkten. I år firades julen i Ingarskila hos mina kusiner. Även här bjöds det på otroligt god mat och fint sällskap. Det var fullt hus hos kusinerna i Ingå, jag tror vi aldrig varit så många med som vi var i år.

Det var lite kort om julafton och juldagen. Senare i eftermiddag får ni även se lite bilder och läsa om annandag jul som firades hemma i Grankulla. Tänkte dock dela upp inläggen lite så det inte blir så långt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAimg_6874