Annandag Jul i Grankulla

img_3899-2
Gårdagen spenderades i Grankulla med hela familjen och min Mormor&Morfar och Fammo. Alla var på så gott humör och det blev en super kväll. Jag tycker julen är så härlig, för det är verkligen ett tillfälle som man i lugn och ro kan sitta och prata. Det är även ett tillfälle man njuter lite extra av god mat och det gjorde vi igår. Det blev ett gäng timmar i köket, och det var det absolut värt för maten blev verkligen lyckad!

img_6816Som jag tidigare nämnt hade vi utökat julbordet med lite vegetariska rätter för i år. Vi ville att det skulle finnas något för alla på bordet, och det kan jag lova er att det fanns! Tänkte skriva ett inlägg om detta imorgon, hur man kan tänka när man ska bjuda på middag åt gäster med olika dieter eller matvanor.

img_6822img_6797img_6814img_6856
img_6883
Efterrätten bestod i år av chokladfondant med hemlagad hjortronglass. Alltså halleluja säger jag bara, vilken läckerhet! Chokladfondanten var verkligen perfekt. Direkt från ugnen, med ett fint täcke och innehåll som var precis så lös som den ska vara. Serverades med hemgjord hjortronglass, perfekt efterrätt med andra ord.

img_6886
img_6889
I år fick jag väldigt fina julklappar. Jag tänkte inte visa upp dem alla på en gång, utan istället får ni se dem efterhand med tiden, tycker det blir bättre så.

img_6924
Då var den julen över, och än ett år har jag fått fira en magisk jul. Även i år är jag fylld me kärlek och tacksamhet över hur lyckligt lottad jag är som kan fira jul med så fantastiska människor. Kvalitetstid tillsammans är så viktigt <3

Samtidigt vet jag att alla inte har möjligheten att fira jul, eller kanske inte har någon att fira med. Detta gör mig väldigt ledsen såklart, världen är så orättvis. Jag ville så gärna ge en julklapp åt ett barn vars föräldrar inte har möjlighet att ge barnet någon julklapp. Kom dock på detta försent och hann inte med innan alla insamlingar redan var stängda. Inför nästa jul står det högst upp på min " att-göra-lista" att ge en julklapp åt ett barn, för att göra någon lite extra glad. Fram tills dess ska jag försöka hitta en insamling där man kan ge presenter åt barn på t.ex. deras födelsedag, har några mjukisdjur här hemma som skulle behöva en ny lycklig ägare!

img_6826