Julfiilis och funderingar

img_3472

Hej!
Igår läste jag på en finlandssvensk blogg en åsikt om att man inte borde skriva "hej alla" eller "som ni " eller "för er". Alltså att man bör dua sina läsare istället för att skriva som om man skulle skriva eller prata med en större grupp. Enligt skribenten uppfattas man då som att man tror man är bättre och större än sina läsare. Jag har aldrig tänk på saken på det sättet, tvärtom har jag tänkt att jag vill skriva ni och er, eftersom jag vet att jag har t.ex. många läsare som är mycket äldre än jag och jag vill att alla mina läsare ska känna att jag vill prata med dem på ett artigt sätt.

Hursomhelst måste jag fundera lite på dethär hur man ska formulera sig. Fastän denna åsikt ju inte var riktad mot mig på något sätt känner jag mig ändå lite träffad då jag oftast skriver i ni:form.
Tycker absolut inte att jag är bättre än någon annan och ifall jag framstår som det när jag skriver " ni" så måste jag ju helt klart börja skriva mera i du:form. Om du/ni som läsare har några åsikter får ni jättegärna skriva åt mig för dethär var något jag inte riktigt vet hur jag ska tänka om.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Idag är det tisdag och fyra dagar kvar till julen. 
Jag har aldrig riktigt förstått vilken speciell känsla man måste känna för att ha "julfiilis" men jag tycker julen är mysig och ser fram emot den mycket så jag antar att det kan kvalificeras som julfiilis. För mig handlar julen inte bara om den 24e utan egentligen om hela perioden mellan den 22-26 december, eftersom det är då vi firar jul med släktingar och familjen. Vi har inte någon julgran ännu här hemma, granen som ni ser ovan är Benis familjs julgran. Tyckte den var så fin så jag var tvungen att fota.

Idag har jag varit och uträttat ärenden och nu ska jag iväg och möta upp Dina. Ska bli så roligt att få lite kvalitetstid henne. Senare idag blir det mera ärenden som ska uträttas och sen ska jag iväg och träffa Maria! Som jag längtat efter att få umgås med henne. Maria är just nu på utbyte i Göteborg så vi har inte haft möjlighet att träffas på ett bra tag, men idag så! Hoppas ni får en fin dag och att ni också har lite "julfiilis" :) <3