Min syn på att äta och dricka ute

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hej på er alla fina därute!
Hoppas er måndag börjat bra. Jag har varit till tandläkaren idag. Har enorm skräck för tandläkaren, bara tanken att måsta ligga där på britsen med en massa fingrar och metallpinnar i munnen gör mig illamående. Min tandläkare här i Grankulla är dock otroligt snäll och duktig så att gå till henne känns inte lika illa som det brukar. Nu till något annat!

Som ni kanske märkt brukar jag gå med jämna mellanrum ut och äta, eller på en fika / kaffe. För mig och Beni samt för mina vänner och familj är det en del av vår kultur och ett sätt vi gärna umgås på. Jag tycker alltid det är så roligt att gå ut och äta, eller fika med någon man tycker om. Det är så mycket i den själva upplevelsen som jag uppskattar.
Sen tycker jag även det är roligt att hitta ställen som är prisvärda och som har en mysig miljö och god mat. Som exempel kan man ta Sandro, där vi var och åt ett gäng i lördags. Den restaurangen har en väldigt mysig stämning, maten är fantastiskt och personalen trevlig. Min mat kostade 16 euro, vilket jag tycker är ett bra pris för en middag.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Att gå ut och äta kostar mycket pengar i längden vilket jag är väl medveten om. Nu ska ni inte få bilden av att jag äter ute eller fikar hela tiden, så är det absolut inte. Men det hör till en del av min vardag och är något jag tycker känns viktigt för mig. Just kanske den sociala biten i det gör att det känns så viktigt. Jag tycker det är okej att unna sig på olika sätt och just kaffe och fika/mat är något jag gärna unnar mig ibland.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJust för min del känns det okej att jag väljer att gå ut och äta ibland eller möta upp en kompis på en kaffe, därför att jag har koll på min ekonomi och vet vad jag kan och inte kan göra. Något som också spelar roll, enligt mig, är det att jag knappt dricker någon alkohol. Jag tror jag beställt ett glas vin till maten, en gång i hela mitt liv.
Det hela började med min överträning, jag fick helt enkelt inte dricka alkohol eftersom kroppen var i så dåligt skick. Detta gjorde att jag blev van att helt utesluta alkohol och istället hitta alternativ att dricka till maten. Nu på senaste åren har jag av vana bara fortsatt likadant. Att gå ut nykter känns helt naturligt och till alla er som tänker " oj vad tråkig hon är att hon inte dricker alkohol" så kan jag säga att jag lovar er att så är inte fallet. Jag kan dansa på ett bord i full fart med mina vänner i flera timmar fastän det enda jag druckit under kvällen är mineralvatten.
Visst händer det att jag kan ta en eller två öl ibland, men det är sällan. Jag uppskattar hellre en stor kopp kaffe än ett glas vin. Sådär prismässigt uppskattar min plånbok det också (hehe) eftersom en latte kan kosta allt från 3-5 euro, medan t.ex. ett glas vin rör sig kring 10 euro.

Nu vill jag poängtera att jag inte ser ner på någon som vill ta ett glas vin till maten, absolut inte. Jag anser att alla får göra som de vill och mitt sätt har blivit att oftast välja något annat än alkoholhaltiga drycker. Jag dricker hellre än färskpressad juice ( som på bilden ovan) än en drink. Sen kvittar det helt för mig om de i mitt sällskap dricker alkohol, det är deras egna val och inget jag har någon åsikt om.

Hur ser du på det hela? Är det onödigt att äta ute eller gå på en kaffe, eller hör det till din kultur? Berätta gärna :)