Ett forum för vitiligo

img_3731
Idag tänkte jag berätta om en sak jag funderat på nu ett tag. Som många vet skrev jag ett inlägg om min vitiligo (klick) som blev otroligt mycket större än jag hade förväntat mig. I och med att det är ca. 6000  unika besökare som nu läst inlägget, fick även jag ett bevis på att man aldrig ska underskatta sociala mediers kraft. Som exempel kan man också ta Danielas välskrivna och bra inlägg om att vara finlandssvensk. Det inlägget har lästs av nästan 9000 unika besökare, helt galet!

Med ett inlägg som blir stort, kan man även få mer kommentarer och meddelanden än vanligt. Efter mitt inlägg om vitiligo fick jag så otroligt många fina kommentarer, meddelanden och mail. Som jag skrivit förut gjorde det mig så obeskrivligt rörd och glad att få ta del av andras historier och höra folks åsikter och tankar.

När jag skrev inlägget var min önskan att detta inlägg både skulle lyfta fram hudsjukdomen, avdramatisera den och hoppeligen hjälpa någon annan att känna sig fin och bekväm i sig själv, med eller utan vitiligo. En del av de historier jag fått ta del av har verkligen gjort mig genuint ledsen. Ledsen över att så många sårats och varit ledsna pga. kommentarer och reaktioner som de fått om sin hudsjukdom. Många har skrivit hur otroligt mycket de uppskattar att jag valt att ta upp detta inlägg och visa så öppet hur jag ser på min vitiligo. Många har t.o.m kallat mig förebild, vilket känns helt galet. Detta gör mig såklart otroligt glad och också motiverad att fortsätta sprida mitt budskap.

Så jag har bestämt mig att fortsätta skriva om vitiligo med jämna mellanrum. Jag kommer även lägga in en sida här på bloggen som kommer heta vitiligo. Där kommer jag lägga upp alla inlägg som jag skrivit om vitiligo, och där får man gärna fråga och kommentera i framtiden. Jag vill att denna sida ska kunna bli lite som ett forum, där de som är i en liknande situation som jag varit eller är just nu, kan komma och känna att de inte är ensamma. Jag kommer även skriva informations inlägg om vitiligo, så att fler ska få mera kunskap och hudsjukdomen, och förhoppningsvis kommer dessa inlägg ge mera förståelse och mindre negativa kommentarer.

Jag kommer sammanfatta ett inlägg med små delar av de kommentarer, mail och meddelanden jag fått ta del av. Jag kommer absolut inte skriva ut hela historier, namn eller liknande. Det är många känsliga historier jag fått ta del av och skulle aldrig sprida de historierna. Men de finns ett samband mellan de flesta historier och det sammanhanget vill jag ta upp.

Så det kommer en del av inläggen här på bloggen handla om i framtiden. Det kanske blir 1-2 inlägg i månaden som just berör vitiligo. Jag hoppas ni tycker detta låter som en bra idé och om ni har några önskemål vad ni skulle vilja läsa om får ni gärna skriva ett mail/meddelande eller kommentera.

Ta hand om varandra och ha en superfin Söndag <3