Smoothies för att underlätta vardagen

img_3001
Godmorgon på er :) Hoppas ni sovit gott! Idag tänkte jag presentera något jag funderat och mixtrat med de senaste dagarna.
När jag var i Vasa pratade jag rätt mycket med olika vänner och bekanta om mat och ifall de som studerande tycker det är svårt att äta bra mat. Vi kom fram till mycket positivt, bland annat att de märkt hur mycket lättare vardagen blir om man försöker äta regelbundet och satsa på att få i sig mat som ger långvarig energi och inte bara tomma kalorier.

Det som många tyckte var svårt var att få i sig tillräckligt med grönsaker och bär. Frukt var lätt att ta med sig, men det är sällan man tar med sig en paprika i väskan till skolan. Så därför har jag nu suttit och funderat hur man ska kunna underlätta grönsaks och bärintaget för personer som känner att de inte riktigt orka fixa och greja så mycket.

Därför kommer jag nu presentera de närmsta veckorna ett gäng olika sorters smoothies som är lätta att mixa ihop och som hjälper er att få i er mer grönsaker och bär, och även en del frukt. Varför jag valt att presentera olika smoothies är för att de är lätta att dricka t.ex. till frukost eller mellanmål + att det är så gott samtidigt som de innehåller en massa nyttigheter och bra energi!
En del av dessa kommer säkert låta rätt så knasiga men jag lovar er att ni kommer bli positivt överraskade! Först i tur är en smoothie på krusbär och körsbärstomater. Receptet kommer upp senare idag.
Hoppas ni kommer gilla dessa lite annorlunda smoothies :)

Ps. Har ni någon grönsak eller speciellt bär ni gärna skulle vilja se ett recept på? Kommentera gärna så ska jag försöka experimentera ihop ett bra recept!