Krusbärssmoothie med körsbärstomater

Denna smoothie är lite annorlunda jämfört med de smoothies som man kanske är van vid. Den innehåller nämligen tomat, vilket inte brukar anses som en typisk smoothie ingrediens. Jag valde att krydda med kanel och vaniljpulver för att få en fräsch men tydlig smak. Prova dig fram med kryddningen vad du tycker är godast.Mina recept är alltid gjorda för två portioner eftersom jag antingen lagar åt mig och någon annan, eller så dricker jag en på morgonen och sparar den andra till mellanmål. Det går bra att dubbla recepten om man vill det!

Recept 2 portioner: 

2.5 dl krusbär (jag använde frysta)

6 st. körsbärstomater

2 dl naturell yoghurt

1 /2 banan

lite kanel

lite vaniljpulver (de svarta pulvret, inte vaniljsocker)

Skölj tomaterna, skala bananen och lägg in alla ingredienser i en mixer. Ett tips är att alltid lägga yoghurten först ifall du använder frysta bär, då brukar mixern inte fastna utan den kan mixa jämnt. Mixa smoothien till önskad konsistens. Jag brukar mixa mycket längre än vanligt när jag gör denna smoothie eftersom både krusbären och tomaterna har ganska hårt skal och jag vill inte ha några klumpar. Sedan är det bara att hälla upp i glas och servera. Hoppas det smakar! :)

Ps. Visste du att två portioner av denna smoothie innehåller 60,9 mg Vitamin C? Det innebär att du endast behöver äta en skiva röd paprika ( 10 g) för att komma upp i det rekommenderade intaget för vuxna som är 75 mg Vitamin C per dag. Äter du t.ex. smoothien till frukost och mellanmål tillsammans med en macka + pålägg och lite röd paprika så har du fått i dig hela mängden Vitamin C som du behöver för hela dagen! Vill du läsa mer om Vitamin C och i vilka livsmedel det finns mycket Vitamin C kan du göra det här