Lucia i Helsingfors

img_6353
Igår var det en av årets finaste dagar,  nämligen Lucia. När jag var liten brukade vi varje år åka in till stan för att se på Lucia. Jag kommer ihåg hur otroligt spännande det var att få se Lucia i verkligheten och hur lilla jag önskade att när jag blir stor ska jag bli Lucia. Jag tror jag hade någon bild av att man plötsligt bara omvandlas till Lucia, hade nog inte riktigt förstått att man inte magiskt bara vaknar upp som Lucia en dag.

Nåja, igår hämtade jag upp min farmor och så åkte vi in till stan för att uppleva en mysig kväll. Det var väldigt mycket folk ute på gatorna som hade samlats bara för att se Luciatåget. Ganska häftigt egentligen att en så fin tradition kan engagera så mycket människor. Tåget var väldigt fint och stämningen härlig.
Folket på gatorna var så glada och speciellt alla barn va helt lyriska över att få se Buu-klubben, tomtar, Lucia, Ville Viking mm. En liten tjej bakom mig började nästan gråta när hon såg Buu-klubben maskoten, det var väldigt gulligt.

Avslutade sedan min kväll med att gå på Yoga med mamma. Har inte riktigt vågat träna något senaste tiden men att gå på yoga kändes som att det bara gör gott. Det gjorde det också, ska definitivt försöka gå ofta nu när jag är i Helsingfors. Nedan lite bilder från gårdagskvällen.

img_6339img_6376img_6405img_6415img_6433
Fastän det inte finns så mycket snö inne i Helsingfors, tycker jag det var otroligt fint på gatorna. Det har verkligen satsats på julbelysningen i år.  Det tycker jag är bra eftersom man får en så himla bra känsla av att bara gå omkring på gatorna. Jag tror det kan pigga upp många som känner att de lätt blir nedstämda när de är så mörkt.

img_6441