Julmys,Mumin och Julkladdkaka

img_6307
img_6283  img_6286
I söndags var jag, som jag tidigare nämnt, på glöggkväll hos Emilia. Vi var ett litet gäng på fyra personer som kröp upp i soffan och mumsade i oss kladdkaka, jultårtor och glögg. Emilia hade fixat så fint i hennes lägenhet med en massa ljus och jultomtar. Vi satt länge och pratade om allt från himmel och jord och så avslutade vi kvällen med några avsnitt Mumin.

Tänk så enkelt det egentligen är att styra ihop en otroligt mysig kväll tillsammans med vänner. Det behöver inte alltid vara stora fina middagar utan ofta känns det som att de mysiga kvällarna hemma i soffan med något gott, är de kvällarna som ger mest positiv energi och som man kommer ihåg. De är även under dessa kvällar som samtalsämnena brukar bli ganska djupa vilket är fint då man får höra nya åsikter och tankar om ämnen som berör. Mera myskvällar åt folket!

img_6297Nu till något helt annat, nämligen Mumin! De andra hade inte sett avsnitten om julen mer än typ en gång när de var små. Själv är jag ju ett riktigt mumin-fan och kan i princip varje muminavsnitt utantill. Roligt ändå hur mysigt man tycker det är att se avsnitten om och om igen fastän man ju vuxit ur barn-åldern för lääänge sen. Kanske har det att göra med att gamla minnen väcks upp igen?
Tycker även det är så häftigt hur man lyckats göra ett så starkt och bra varumärke kring Mumindalen. Jag själv vet ju att skåpen fylls lätt av en massa underbar muminmuggar och skålar. Tror inte man kan ha för många muminmuggar ;)

img_6267
Sist men inte minst måste vi prata om söndagens kladdkaka! Till min och Benis glädje blev denna en riktig höjdare. Vi ville prova experimentera ihop en egen julefterrätt, och Beni kom då på idén med att försöka sig på en kladdig kladdkaka och smaksätta med apelsin och kanel.
För om alla är helt ärliga så är ju en riktigt god kladdkaka svår att slå. Att därför experimentera ihop en julkladdkaka kändes som något som inte kan bli fel. Eftersom kakan blev så god ska ni såklart få ta del av receptet som jag tänkte publicera här på bloggen imorgon!

Nu hörni är det dags att ta tag i denna dag. Lite ovanligt med såhär tidiga inlägg, men skönt att börja dagen på ett effektivt sätt! Ha en fin dag allihopa :)

Ps. Kom ihåg att delta i veckans julkalender som ni hittar här!
img_6316
img_6220