Asiatisk Kycklinggryta med grönsaker

kycklinggryta.jpg

Asiatisk kycklinggryta med grönsaker 

Recept ca. 4-5 portioner

450 strimlad kyckling

3 morötter

2 röda paprikor

1 gul lök

1 zucchini

1.5 lime

ca.5 cm ingefära

6 medelstora champinjoner

1 burk kokosmjölk ( konserv)

salt & soja

koriander, persilja och chilipulver

Till grytan: * 2 dl dinkelkärnor

1. Börja med att strimla paprika, morot och lök. De får vara ganska stora strimlor. Fräs grönsakerna tillsammans med kyckling i en skvätt olivolja. Se till att inte steka för länge så kycklingen blir torr.

2. Tillsätt kokosmjölken när kycklingen har fått färg. Riv det yttersta skalet från limen (kom ihåg att tvätta den noga innan) , tillsätt limeskalen och saften från limen i grytan. Riv ingefäran fint och tillsätt i grytan.

3. Krydda med salt, en skvätt soja och chilipulver. Tillsätt även persilja och koriander. Ifall du har färsk kan du klippa den i små bitar. Torkad persilja&koriander brukar vara färdigt i lämpliga bitar. Låt grytan puttra i ca. fem minuter på låg värme.

4. Strimla zucchinin och skär champinjonerna i skivor.Lägg i grytan och låt puttra ytterliga två minuter. Tanken är att grönsakerna inte ska vara för mjuka utan de får gärna vara lite krispiga. Smaka av och krydda enligt egen smak.

Servera grytan med t.ex. dinkelkärnor, även kallat speltris. Man kan också äta grytan med nudlar eller ris, men jag tycker ni ska prova dinkelkärnor. De ger en härlig variation till det klassiska riset. 

Hoppas det smakar! :)

Ps. Receptet går bra att dubbla.