Riktiga Vänner Hundra Mil BortUnder denna vecka har jag inte bara tränat utan även hunnit spendera tid med mina kära vänner här från Gällivare. Jag bodde ju hela fyra år i denna stad, och hann med tiden lära känna ett helt gäng med underbara människor. En del av mig saknar att bo i Gällivare. Det är så roligt att vara här och stöta på någon man känner mest hela tiden. En del av vännerna här känns verkligen som riktiga vänner jag kommer ha med mig hela livet. Det är nu 2,5 år sedan jag flyttade härifrån, men fastän jag flyttade finns vännerna kvar.

Det finns ett citat som jag tycker stämmer in ganska exakt  "Bra vänner är som stjärnor, du ser dem inte alltid men du vet att de finns där". För de är ju så, det är bra om vi hinner träffas två gånger om året. Ändå vet jag att när vi träffas är allt som förut.

Det är inte bara med mina vänner här från Gällivare som jag träffas sällan, även med vänner hemifrån. Mitt liv är ju verkligen ett liv i rörelse. Det är sällan jag är mer än två veckor på samma ställe. Med åren har jag märkt att det går att hålla kvar sina vänner ändå, och att man kan hålla kontakten fastän man inte träffas så ofta. Vissa vänner hörs jag med flera gånger i veckan, medan andra väldigt sällan. När man sedan till slut träffas är det som om man hade setts igår, livet förändras men inte vänskapsrelationen. För det är ju så, riktiga vänner finns kvar oavsett hur många mil eller dagar som går emellan <3
img_4527För att inte detta inlägg ska bli alltför djupt, så vill jag avsluta med något som verkligen gjorde mig förvånad. Igår hade vi ju som sagt tjejkväll och där bjöd jag på julstjärnor eller jultårtor ( kärt barn har många namn). I Finland är ju dessa superpopulär så här när julen närmar sig, och speciellt på julen. Men mina svenska vänner hade aldrig smakat såna förut, och ville istället ha jordgubbssylt i sina än plommonsylt. Lite försiktigt vågade de smaka på klassiska julstjärnor och kom sedan fram till att det var godare med jordgubbssylt eftersom det tydligen smakade lite beskt (?) med plommonsylt, hehe. Så tydligen verkar detta vara en väldigt finsk tradition, roligt hur två land som är så lika ändå har så mycket olika traditioner :)img_4537
Finn 1 Fel ;)