När det inte räcker hela vägen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tyvärr kommer jag inte stå på startlinjen i helgens världscup. Eftersom förra säsongen inte gick helt hundra, har jag försämrat min världsranking. Detta innebär att jag och tre andra tjejer tävlade om 1 av startplatserna, medan resten av tjejerna som var med på kvalet tävlade om de 5 andra. En av de fyra tjejerna som jag tävlade om en plats med, åkte riktigt bra och vann hela kvalet, vilket också innebär att hon tar den startplatsen i världscupen nu i helgen. Från Finland kommer det nu alltså starta 6 tjejer som enligt mig alla förtjänat sin plats, ska bli kul att se dem åka i helgen!

Det känns såklart väldigt tråkigt att jag inte kvalade, men jag visste också om att jag åkte hit för att kvala om bara en plats. Nu när jag fått nosa lite på tävlingskänslan, märker jag att jag inte är helt redo för att tävla ännu. Jag har inte åkt tillräckligt mycket skidor i år, och inte tillräckligt många pass med hellånga banor. Trots att det just nu inte känns som man är helt redo så måste jag säga att det var fantastisk roligt att få dra på sig tävlingsdräkten och känna tävlingskänslan krypa fram. Längtar redan till nästa tävling, hehe.

Men eftersom jag inte är helt redo så är det tur att jag nu har 1,5 vecka på mig innan jag ska tävla min första tävling för i år. Jag bestämde mig nyss för att spendera dessa dagar i Gällivare där jag kommer träna med skidgymnasiet. Jag tror det kommer bli jättebra eftersom backen i Gällivare är brant och utmanande plus att det är bra med lite miljöomväxling men ändå på ett ställe som jag känner till och har lätt att slappna av vid.
Nu ska jag ännu en gång packa in mina väskor i bilen och köra några timmar. Hörs ikväll :)