Bålövningar På Film!

[wpvideo A2UYV9Vk]
Efter otaligt många timmar är en av träningsfilmerna äntligen klar. Mina videoklippnings kunskaper är inte superbra men hoppas ni tycker filmen är bra ändå! Bestämde mig för att klippa ihop lite övningar som jag filmade när vi tränade bål en dag. Detta är alltså inte alla övningar vi gjorde, men en del. Tänkte att det kunde vara roligt för er att se övningarna i videoformat för att tydligt kunna se hur man gör varje övning. Passade även på att ta med sådana som jag och Kaisa gjorde tillsammans, eftersom det är så mycket roligare att träna med en kompis!

Tänkte inte desto mera förklara övningarna, men ni får gärna fråga om det är något ni undra över. Till sist vill jag bara påminna om tre viktiga saker att tänka på när man kör bål.

1. Hitta bålspänningen. När ni gör en övning ska ni spänna bålen hela tiden. Låt aldrig ryggen svanka utan spänn upp er så att ni får ett stöd. Gör ni en övning på marken så se till att hela tiden pressa ner ryggen mot underlaget.

2. Gör övningarna ordentligt. Det handlar inte om att göra 500 repetitioner så fort som möjligt. Tvärtom kan t.ex. 10 stycken välutförda repetitioner göra så mycket mer än 20 st. slarvigt utförda.

3. Våga pusha dina gränser. Hitta övningar där du måste använda hela kroppen och parera med små muskler. Att bara jobba med de stora musklerna är inte optimalt. Vi måste jobba med alla dem små också! Gör ni dessa övningar rätt så aktiverar ni era små muskler också.

Så ta nu en kompis under armen och gå tillsammans till gymet, Lycka till :)