En tur upp på Ryfjället

img_3239
Enda sedan jag flyttade till Tärnaby för två år sedan har jag sagt att jag någon dag ska vandra uppför Ryfjället. I princip alla som bor eller har bott i Tärnaby har gått upp på Ry minst en gång, och idag bestämde vi oss med några kompisar för att det var dags att besöka Ry för första gången.
img_3236img_3246
Jag är inte direkt någon rutinerad vandrare. Jag rör mig otroligt mycket i naturen, men just att vandra uppför ett fjäll hör till de grejer som jag gjort mindre av. Jag har nu kommit fram till att vandra är kul, men kanske inte det jag skulle vilja göra varje dag.

Hursomhelst hade vi en väldigt trevlig men svettig tur upp med vännerna. Precis innan trädgränsen möttes vi av snö, och uppe på toppen var det minst 1 dm snö som låg på marken. Det kändes som om man knappt tog sig framåt men efter någon timme och väldigt många höjdmeter var vi högst uppe på toppen. Utsikten där uppe var obeskrivligt vacker. Jag trotsade kylan och tog fram kameran för att föreviga ögonblicket. Sådana vackra vyer som vi såg däruppe borde vara förbjudet att inte fota.
Vägen ner gick smidigt, några fall blev det eftersom det var halt och brant, men som tur inget allvarligt utan istället många skratt. Vi avslutade vår fina tur med göra upp en eld och laga kolbullar som smakade himmelskt. Nedan en bildbomb på magiskt vacker natur och glada miner.
img_3244

img_3270img_3276img_3278img_3281img_3286img_3291img_3293img_3296img_3304