Vegansk Pulledhavre Pastasås

Hej!Hoppas er fredag varit underbar hittills. Tänkte att jag skulle berätta om mitt andra test av Pulled Havre, som blev riktigt lyckat. Pastasåsen gjordes till lunch innan träningen, så det viktigaste var att den skulle gå fort och innehålla bra sort näring. På under en halvtimme var maten klar och oj vad gott det var. Nu råkade denna bli helt vegansk eftersom vi endast hade havregrädde hemma, men man kan såklart använda vanlig grädde om man vill. Dock tycker jag havregrädden fungerar lika bra så varför inte prova en helt vegansk rätt som omväxling. Kanske en måltid att testa nu i helgen? Det här behöver du: img_2468 NyhtyKaura Pastasås / Pulled Havre Pastasås - Ett paket Pulled Havre med kryddningen Sesam och Ingefära - En burk krossade tomater, gärna Mutti, den är godast. - 1 stor tomat - 1 morot - 2 små lökar eller 1 stor ( jag använde schalottenlök) - 2 msk chilisås - Havregrädde ca. 1-1.5 dl. Eller vanlig grädde om man hellre använder det. - Färks basilika - Krydda med: Salt, Peppar, Chilipulver samt andra kryddor efter smak.

Skölj och skala grönsakerna. Hacka löken i små bitar. Tärna tomaten i önskad storleks tärningarn och skär morötterna i skivor, och om du vill kan du skära skivorna ännu i hälften om man inte vill har så stora bitar. Börja med att steka löken i lite olja tills den börjar bli lite genomskinlig. Därefter lägger du till moroten och tomaten och rör om. Lägg även ner pulled havren och hacka stora bitar mindre så det inte blir några klumpar. Låt sedan blandningen stekas i cirka 3-4 minuter, om du vill kan du krydda en omgång redan här.

Därefter häller du på krossade tomater och chilisås. Låt det puttra upp och koka på låg värme någon minut. Därefter klipper du i lite färks basilika och häller på grädden samt kryddar efter smak. Pulled Havren smaksättningen kommer igenom ganska bra och ger en fin smak tillsammans med de andra kryddorna. Låt alltihop puttra i någon minut och sedan är det bara att servera såsen med nykost pasta. Toppa med lite riven ost och färsk basilika. Hoppas det smakar :)

Ps. Missade du mitt senaste försök med pulled havre? Du hittar det HÄR.