Krusbärssmoothie med en tvist

Okej, jag kan inte sluta med mina smoothies, hoppas ni inte blir galen på mig utan tvärtom tycker de är kul och kanske vågar provar någon av dem. Jag tänker mig att en smoothie ska bocka av bland annat dessa punkter för att vara en bra smoothie.
- Den ska inte innehålla tillsatt socker
- Den ska innehålla massvis med vitaminer och mineraler
- Den ska vara god och enkel att göra
- Den ska innehålla bra kolhydrater, protein och fetter.
- Stort plus om den innehåller inhemska bär, ännu bättre om man plockat bären själv.

I veckan gjorde jag en smoothie som blev riktigt god, enligt Beni är det top 5 bästa smoothie han någonsin smakat, och tro mig han har fått dricka en och annan smoothie med mig haha. Jag gjorde en krusbärssmoothie med en liten tvist. Lade nämligen i en bit honungsmelon i smoothien, och oj vilken bra kombination det blev!

Krusbärssmoothie med en tvist, ca. 2-3 portioner
2 dl Krusbär ( jag använde frusna)
2 dl naturell yoghurt
1/2 banan
ca. 1/4 honungsmelon (ung. 150 g)

Skala bananen och ta bort skalet och kärnorna från melonen. Lägg i alla ingredienser i en mixer och mixa till önskad konsistens. Häll upp i glas.
Hoppas det smakar :)


Kort näringslära:Denna smoothie är en riktig supersmoothie. Den innehåller mycket C-vitamin som bland annat behövs för ett välfungerande immunförsvar, den innehåller också magnesium som behövs både för vår nerv och muskelfunktion.Smoothien innehåller även rikligt med kalcium som har en stor betydelse för kroppens olika funktioner. Bland annat behövs kalcium för samspelet mellan nerver och muskler, cellernas kommunikation med varandra, blodkoagulation, blodtrycksreglering.. och ja, listan kan göras lång. Det finns såklart ännu fler vitaminer och mineraler i denna smoothie, men dess tre finns det mest av.Dessutom innehåller den bra med proteiner och kolhydrater. Ingen dum smoothie att ha som t.ex. mellanmål med andra ord.