Healthinki - Recension

img_1814
img_1807Idag började jag min morgon med att möta upp min supervän Linn. Ni minns kanske Linn? Min första kompis som hört till en av mina allra närmaste vänner sen dag ett. Tillsammans brukar vi prova olika caféer i Helsingfors och idag beslöt vi oss att prova relativt nyöppnade Healthinki som ni hittar på Fabriksgatan 13 i Helsingfors.

img_1801
img_1810
Linn bestämde sig för en smoothiebowl och jag för en äggavokadotoast samt en smoothie. Till det kaffe förstås. Miljön inne på cafét/restaurangen var väldigt mysig, rätt litet men hemtrevligt. Flickorna, som jag tror även äger stället, var otroligt trevliga och pratade glatt både svenska och finska vilket för mig är ett stort plus.

Maten var väldigt god, rena smaker som passar bra ihop. Stort plus för att Healthinki satsar på inhemska råvaror och framförallt på att servera hälsosam mat utan att det går ut över smaken. Som jag läst på tidigare recensioner av andra bloggare, måste även jag konstatera att dagens frukost blev av de dyrare lagret. Båda två fick vi lägga mellan 12-15 euro för våra portioner vilket i mitt tycke är lite väl mycket. Samtidigt förstår man att inhemska råvaror så som bär, gör att priset stiger. Överlag tyckte jag bra om min första vistelse på Healthinki speciellt när man har med sig fint sällskap. Tack till Linn för en suverän start på denna torsdag!

img_1806img_1812img_1817
img_1803
img_1823img_1824