Helsingfors-Oslo-Otta-Lom

Igår började jag resan mot Juvass, Norge. Hoppas på att vi har mer tur här än tidigare gånger i vinter, ser då betydligt bättre ut nu än senast då hela berget var alldeles svart. Det är rätt enkelt att ta sig hit med tanke på hur långt borta de är. Först flög jag till Oslo där jag fick vänta några timmar tills mitt tåg gick. Perfekt med lite väntan då jag hann äta lunch samt dricka en kaffe. Starbucks i Oslo klarade sig bäst hittills med att gissa mitt namn. Brukar oftast heta Karin eller liknande men Corin var ju nästan rätt! 

Det är tågstrejk i Norge så jag hade tur eftersom mitt tåg gick som vanligt, tåget innan var dock inställt så tur att man inte skulle med det. Med tåg tog jag mig sedan till Otta där min vän Björn hämtade upp mig och så var det en timmes körtid till Lom där vi bor detta läger. Det var så vackert när vi körde så jag var tvungen att öppna fönstret och försöka fota i farten, vart rätt bra ändå med tanke på att vi körde 80 km/h. Just nu sitter vi i bilen påväg upp till backen. Vi var tvungen att stanna och lägga på snökedjorna på vägen, det börjar bli vinter här uppe!