En dag på glaciären

img_8011
Tänkte jag skulle visa er lite ungefär hur skidåknings delen ser ut här i Hintertux!
Jag har stigit upp de senaste dagarna kring 6.50 och börjat morgonen med lite yoga för att väcka och mjuka upp kroppen. Alla gör lite på olika sätt här, några drar ut och springer, några kör stretching men just för mig har jag märk att yoga funkar bäst.
Efter yogan fixar jag mig klar och går ner på frukost. På vårt hotell är frukosten verkligen toppen. De lagar både omelett och äggröra efter smak, så jag har börjat varje dag med en omelette och yoghurt med havregryn+nötter+frön+russin mm. Och så en macka på det samt vatten. Blir ju en hel del mat såhär på läger men man förbrukar mer än vanligt när man är på hög höjd. Efter frukosten packar och fixar jag det sista och sedan börjar vi köra mot backen kl. 8.00.
img_2189
Som jag skrev tidigare idag så är kön upp till backen rätt kaotiskt. Man åker alltså tre olika gondoler för att ta sig upp på glaciären och du står och trängs med en massa andra människor vid varje station.
fullsizerender-18
När man kommit upp på glaciären och bytt om brukar jag värma upp med denna utsikt, inte så illa va? Jag kör alltid samma uppvärmning, varje träning, varje tävling. Så man kan verkligen säga att jag kan uppvärmningen utan och innan. img_2271
Därefter besiktar jag banan, åker några friåk och så börjar vi träna. Sedan rullar dagen på såhär i några timmar. fullsizerender-19
Mellan åken stannar man och dricker vatten och äter. Jag brukar försöka få i mig snabba kolhydrater, t.ex. BareBar energibars funkar bra. Det är ju inte mycket man äter mellan varven, kanske en halv bar. Orsaken varför man äter under passet är helt enkelt för att orka. Det går så otroligt mycket mer energi när man tränar uppe på så hög höjd som vi gör. Kaisa hade med sig sin pulsklocka häromdagen. Under vårt tre timmar långa träningspass som ju innehåller både åk och vila hade hon förbränt 1300 Kcal. Ni kanske förstår att man då måste få i sig mat mellan åken :)
fullsizerender-12
fullsizerender-14
När träningen är slut, plockar vi ner banan och åker neråt mot dalen igen. Vi brukar stanna på en mellanstation och äta lunch och så fortsätter vi ner mot dalen. Det är mycket släpande av grejer och så men systemet med gondolerna är väldigt smidigt.
Såja! Så ser en dag ut på glaciären såhär kortfattat, sedan fortsätter ju dagen såklart med fysträning, skidfix osv. Men såhär brukar själva skidåknings delen se ut, hoppas ni tyckte de var kul att få en liten närmare inblick :)