Recept & Mat

img_1636På denna sida hittar du länkar till inlägg och recept som jag kommit på och skrivit. Här hittar du recept för de flesta tillfällen. Jag kommer fylla på eftersom och hoppas att denna sida kommer hjälpa till att underlätta den eviga frågan om vad man ska äta till t.ex. middag. Längst ner hittar du även inlägg om näringslära, bland annat en bra guide om vitaminer. Hoppas du hittar något du gillar och att dessa inlägg kan hjälpa dig att upprätthålla en lugn, stressfri vardag med mångsidig och god mat. Om det är något du undrar över får du gärna fråga :)

img_3259 Recept Frukost/Mellanmål: Havregryn och Chiapudding med Bär Dinkelplättar med Mandarintopping Snabb Mysli på 5 minuter

img_3220 Bröd: Havrebröd med råg & tranbär Grovt tranbärsbörd utan jäsningstid Scones med havregryn och grahamsmjöl Gott Filmjölksbröd med Kross Kalljästa Dinkelbröd med torkade bär Lätta fullkornsbröd med Morötter och Russin

img_9830 Smoothies: Fräsch Spenat&Basilikasmoothie Rödavinbär & Krusbärs Smoothiebowl Världens enklaste och godaste Hallonsmoothie Krusbärssmoothie med en Tvist Krusbärssmoothie med körsbärstomater Grön Smoothie med Spenat Nektarin och Jordgubbssmoothie Blåbärssmoothie med Kardemumma Svarta Vinbär Smoothie Enkel Smoothie Med Blåbär och Nektarin Rödavinbär och Plommon Smoothie MangoSmoothie och Bästa tipset att skala mango på!

img_8694 Recept Lunch/Middag: Vegetariskt: Broccoli & Halloumibiffar Couscoussallad med fetaost Snabb Svamppasta med getost Pulled Havre Hamburgare Vegansk Pulled Havre Pastasås Getostpizza med nyttigare botten Snabba Hamburgerbröd Fyllda paprikor i Ugn Vegetariska rätter till julbordet

*** Fisk

***

Fågel / Röttkött Ungsbakad sötpotatis med timjankyckling Asiatisk Kycklinggryta Sötpotatis i Ugn med grillspett

IMG_5613 Efterrätter: Enkel, Hälsosam Hallonefterrätt Kladdkaka med smak av jul

TIPS och MENYER: Tips på att undvika onödiga köp i mataffären Olika matvanor under samma middagsbjudning Brunch för ett stort sällskap En komplett brunchmeny

Näringlära: Vad är Vitaminer? Vad är Vitamin C, och Vart hittar Du det? Kort Näringslära Om Jordgubbar D-vitamin i mjölk