Digitala och Sociala medier


Jag har ju börjat mina studier för en tid sedan, och en av kurserna jag går heter Digitala och Sociala Medier. Tycker kursen verkar väldigt intressant. Det finns så mycket som man anser så vardagligt och som man knappt märker, som påverkar oss. En sak som många märker är att man använder sin mobiltelefon mycket, men man kanske inte funderar hur mycket man använder den.
p1-14
bild: här
Igår påbörjade jag min första deluppgift i kursen. Uppgiften handlar om medieanvändning i vardagen och jag skulle sätta mig på en offentlig plats och observera människors användning av mobiltelefon. Jag satt bland annat på Fazers Café mitt i Vasa, där jag hade bra utsikt att kika mig omkring.
Det jag bland annat märkte var att alla unga par jag såg hade ett likadant mönster som var rätt intressant. Tjejen gick utan mobiltelefon och pratade med killen, medan killen gick och kollade i telefonen samtidigt som han pratade med tjejen. Däremot hade en majoritet av de äldre paren jag såg, ingendera telefonen framme utan la hela sin uppmärksamhet på den pågående diskussionen.
Denna uppgiften har redan fått mig att tänka på min egna användning av min telefon. Jag har alltid försökt vara noga med att inte använda min telefon när jag umgås med andra, om det inte är något väldigt viktigt. Från och med i morgon och tre dagar framåt har jag som uppgift att observera min egna telefonanvändning, kommer bli spännande att se resultatet på papper.