Läsarfråga!

FullSizeRender 4
Häromdagen fick jag en läsarfråga som jag tänkte besvara såhär med ett helt inlägg då jag tänkte att någon annan kanske funderat på samma sak. Såhär löd frågan:

Hej! Med tanke på framtiden- var ser du dig själv? Med tanke på tex. skidningen, kommer du att fortsätta med det länge till? Ät bara nyfiken för har alltid funderat på vad som får toppidrottare att orka kämpa säsong efter säsong! Stort lycka till för kommande säsongen- är avis på dej som får skida mest hela tiden!:)
Svar:
Denna sommar har jag funderat mycket på just framtiden. Vad vill jag göra med mitt liv? Vad vill jag arbeta med i framtiden? Hur ska jag ta ännu ett steg framåt med skidåkningen nästa säsong. Vad är viktigt för mig osv.?
Dethär skulle jag ju kunna skriva flera sidor om men om vi håller oss till läsarfrågan så skulle jag säga att det viktigaste för mig med framtiden är att jag är mig själv. Att jag gör något som gör mig lycklig. Tycker bilden ovan beskriver mig rätt bra: Glad och ivrig tjej som älskar livet, men som samtidigt hela tiden går i 100% så jag knappt hinner vänta att håret torkat haha. Så tror jag, att jag kommer vara oavsett vad jag gör i livet. För mig har det alltid varit viktigt att uppskatta livet och göra sådant jag tycker om, men framförallt att bestämma om mitt egna liv och vad jag vill göra. Det är flera i min omgivning som haft väldigt starka åsikter om min skidåkning. Bland annat när jag var skadad i tre år, fanns det några som spred rykten om att jag slutat med skidåkningen, vilket ju absolut inte var sant. Även när jag har varit frisk har jag fått höra kommentarer som "Ska du nu inte börja ett riktigt liv snart" osv.  Jag bestämde mig tidigt att aldrig låta någon annans åsikter få mig att lämna skidåkningen.
21marts-uzvareetaaji-392Så svaret på andra frågan är att jag fortfarande strävar efter de mål med skidåkningen som jag lagt för mig för flera år sedan. Så länge jag tycker det är det bästa som finns, och jag har möjligheten, så kommer jag fortsätta med skidåkningen.
Jag hoppas såklart att min framtid kommer innehålla flera år av skidåkning ännu. Om det blir så, får tiden visa. Sist men inte minst, skulle jag säga att vad som fått mig att orka kämpa säsong efter säsong är helt klart min drivkraft. Jag vill detta så enormt mycket och det gör mig så otroligt glad. Såklart är vissa stunder väldigt tunga, och jag har fällt tusentals tårar på grund av min idrott, men de tunga tiderna bleknar när jag tänker på de lyckliga stunderna. För mig är idrotten så mycket, både prestationen men även samhörigheten, vännerna, sponsorer, att få utmana och testa sina gränser, alla fantastiska människor man träffar osv.
Såhär avslutandes så vill jag säga att jag tror framtiden kommer bli fantastisk, hur den än blir och så vill jag rikta ett stort tack till läsaren för lyckönskningarna och den fina frågan!

IMG_0488_fotorOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERADSC_2359