Getostpizza med nyttigare botten

IMG_3097Häromdagen bakades det pizza som blev otroligt god! Hälsotyp som jag är, brukar jag alltid vilja ändra lite på maträtter för att få dem näringsrikare, och i 9 fall av 10 tycker jag också att maten smakar bättre när man ändrat lite på den. Dock tycker jag man ska komma ihåg att vissa maträtter lätt smakar tråkigt om man försöker göra dem för nyttiga, så som t.ex. pizza. Denna blev i varje fall väldigt god och så var den också vegetarisk vilket gjorde den bara bättre!

Vi utgick från detta recept när vi gjorde pizzabottnet. För att få det nyttigare byter man ut halva mängden vetemjöl till fullkornsmjöl. Detta ger även bättre smak, om du frågar mig. Vi drog även ner lite på jästmängden eftersom vi lät degen jäsa i flera timmar.

På pizzan lades: Tomatpuré Riven ost Färsk lök ( tog upp den direkt ur jorden) Röd paprika Getost Körsbärstomater Basilika

Som ni ser experimenterade vi lite med den eviga frågan, ska osten vara underst eller överst? Min personliga åsikt är nu att osten är godast att ha underst och så alla andra ingredienser på, ser finare ut också. Antar att de finns många delade åsikter om detta, lite samma som den eviga diskussionen om det kallas plättar eller pannkakor mm. ;) Sedan in i ugnen tills pizzan fått färg och osten smält, extra gott blir det om man råkar ha en vedeldad ugn som vi har på landet, ger på något sätt en annorlunda godare smak. Hoppas det smakar :)

IMG_1852  IMG_5690