Sommarkänslor i Helsingfors

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hej!
Oj vad tiden flugit förbi, har ju några dagar att uppdatera er om. Tänkte dock hålla mig kort och mestadels fokusera på en del av min helg, nämligen Ravintolapäivät = Restaurangdagen och HOCKEY ( såklart). Igår var jag omkring i Helsingfors över 12 timmar i sträck och hade det fantastiskt roligt. Jag började min dag på stan med att gå på Restaurangdagarna med en av mina närmsta vänner, Maria.

Hey!
Wow, time has flown by really fast the past days, and we have some catching up to do. I thought it's better to focus on a few parts of my weekend, and I chose Ravintolapäivät = Restaurantday and HOCKEY ( of course). Yesterday I spent over 12 hours in Helsinki in a row, and I had a blast. I started my day at the Restaurantday with one of my best friends Maria. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Restaurangdagen innebär att vem som helst får ställa upp och sälja mat under en dag. Det finns verkligen all sorts mat, från en massa olika kulturer, och det är alltid mycket folk ute på gatorna och hela Helsingfors bubblar av sommarkänslor.

The Restaurantday is a day in Helsinki when anyone who wants to can sell food during one day. You can find food from different cultures and there is always a lot of people having fut out on the  street. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På gatorna serveras det inte bara mat, utan en hel del musikanter passar också på och ställer upp med en liten show. Denna grupp var grym och fick flera att försiktigt våga dansa lite, vilket är bra gjort med tanke på att vi finländare är lite blyga av oss med att våga stå ut ;)

There is not only people serving food, also some musicians takes the opportunity to set up with a small show, and this group was amazing. They even got some of the crowd to take some dance moves, and that is impressive, since we aren't really known in Finland for standing out of the crowd ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Till sist valde vi att äta en galet god Falafelrulle som lunch. Efter vi ätit och pratat igenom de senaste månaderna var det dags för hockey. Vi mötte upp ett gäng och så satt vi oss och kollade på en stor screen på den viktiga matchen.
Som de flesta kanske vet följer jag hockey väldigt noga och är ett riktigt hockey-fan. Igår kunde jag knappt sitta stilla under matchens 60 minuter, och jag kom ut från restaurangen där vi kollade på matchen med alldeles hes röst eftersom jag hurrat så mycket.
Idag är det final och jag hoppas för hela mitt hjärta att Finland tar hem hela kalaset. Hela Helsingfors snurrar just nu runt hockey så kommer bli en riktig feststämning på gatorna om Finland tar hem VM-guldet. Vi håller såklart tummarna, eller hur?

Finally we decided for a Falafelroll, and it was delicious! Later in the afternoon we met some more of our friends to watch the hockey game together. As most of you know, I'm a huge hockeyfan and I'm so excited about the whole World Championships, since Finland is playing really good hockey.
Tonight is the final and I'm hoping and crossing all my fingers that the guys can make it the whole way! Helsinki is all about hockey right now, and I'm sure it is going to be amazing on the streets tonight if Finland takes the gold. Let's all cross our fingers, right?