TIPS I BACKEN DEL 2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Okej, ni vaknar på morgonen och planen är en heldag i backen. Vad är viktigt att tänka på?

- Klä dig enligt väder, är det kallt? Lägg på ett extra varmt underställ. Finns det chans för vind och vatten/snö? Lägg på dig en vind och vattentät jacka osv. Är det sol? Ta på dig skidglasögon som skyddar mot ljuset.
Just klädmässigt är det viktiga att du har på dig bekväma kläder som du kan röra dig i. Det finns hur mycket fina kläder som helst, som både är lätt att röra sig i , bekväma, vatten/vindtåliga och snygga. Jeans är INTE ett passande plagg i backen :P

- Ta med dig fika i en liten ryggsäck! En dag blir lite extra bra om man kan stanna vartsomhelst för en kopp kaffe eller varm choklad.

- Ta er ut på en gång när backen öppnar! Backen är alltid i bäst skick på morgonen, på eftermiddagen brukar det bli rätt uppåkt. Det är så värt det att stiga upp tidigt.

- Kom ihåg att dricka vatten! Du behöver dricka mer vatten än du tror när du är ute och åker skidor, så för att undvika huvudvärk är det bra att dricka ofta.

- Ta med en pistkarta och åk runt i olika backar. Det roliga är ju att variera sig, så utmana dig själv i olika backar :)

- Och så dagens viktigaste tips: Skratta mycket och njut av en fantastisk dag i skidbacken !! :D