TIPS I BACKEN Del 1

DCIM100GOPRO
Lite skamligt nog, kom jag på att jag ju aldrig skrev mina tips i backen som Anna önskade få. Nåja, lite snö finns de ju kvar och den finaste delen av säsongen har ju börjat, nämligen vårsäsongen, så än kan man åka skidor! Jag har delat in mina tips i tre delar, före backen, under skidåkningen, och efter backen. Del 2 kommer imorgon, och del tre på lördag. Dessa tips är tänkt för fritidsåkaren som åker bara för att det är kul, alltså inga tävlings-åkartips!OLYMPUS DIGITAL CAMERA


TIPS SOM ÄR BRA ATT FIXA DAGEN INNAN:
Utrustning är viktig för en bra dag i backen.
- Se till och ha ett par bra skidor som är i bra skick. Ska du t.ex. åka på hårt underlag/is, så är det SÅ mycket lättare ifall du har lite vassare kantar. Inte ens den bästa tävlingsåkaren får fast skidorna på is utan att ha vassa kanter. Däremot om det är mjukt gör inte kanterna så stor skillnad, och då spelar inte skidorna så stor roll, om du bara ska glassa runt.

- Ta på dig ett par bekväma pjäxor. Om du tar på dig pjäxorna och du omedelbart får ont någonstans, så kommer troligtvis den smärtan inte försvinna under dagen, och risken är stor att du inte får ut det mesta av dagen eftersom du har så ont i fötterna. Det kan vara bra att testa sig fram lite. Ibland kan problemen lösas enkelt, genom att t.ex. byta till ett par tunnare strumpor.

- Gör klart all utrustning dagen innan, fixa en hjälm och ett par bra glasögon. Att ha hjälm är superviktigt och en bra livförsäkring. Det finns en hel del bekväma och snygga hjälmar nuförtiden så som t.ex. denhär hjälmen, som ni hittar på min samarbetspartner  Höjdmeter:s  hemsida.

- De flesta anläggningar använder sig av KeyCard system, vilket innebär att man laddar in liftkortet på ett speciellt keycard, så behöver man inte ta fram det varje gång man ska gå igenom grindarna. Dessa kort kan man sedan använda pånytt, genom att man "laddar" upp dem med värde. Själva keyCardet fungerar oftast på många olika skidanläggningar, och därför är det smart att gräva fram dem dagen innan, så man inte behöver köpa nytt varje gång man ska åka skidor.

- Se till att lägga dig i tid, allt blir roligare när man är pigg ;)