Träna triathlon

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

This post is about my friend Mikael who is a triathlontrainer. Since he is working in Helsinki, and mostly in swedish, I decided not to translate the post, however if you are intrested in knowing more, please let me or Mikael know, and I promise to answer all your questions <3 

Hej!
Som ni vet, förespråkar jag en hälsosam livsstil, och jag tycker träning är både viktigt men framförallt roligt! Ibland kan man dock behöva en liten extra push i sin träning, eller kanske några tips på hur man kan göra för att utvecklas och bli ännu bättre! Min kompis och familjebekant Mikael har börjat träna nybörjare i triathlon, och jag tänkte därför låta Mikael berätta lite om vad han gör, för att kanske inspirera någon av er att ta er träning ett steg längre, med hjälp av honom! Nedan hittar ni en kort text som Mikael själv skrivit, och hörni, tveka inte nu utan ta kontakt och gör träningen ännu roligare!

"Hej! Jag heter Mikael Eriksson, och är en mycket ivrig och målinriktad triathlet. Triathlon blir ständigt populärare, men det är fortfarande en marginell sport eftersom det är rätt svårt att komma in i det som nybörjare, då det kan kännas som en för stor utmaning att börja med tre olika grenar, varav simning och cykling är helt nya för de flesta.

Det behöver dock inte vara så svårt, och framförallt hjälper det om man får hjälp av någon med hur man ska strukturera sin träning och kan få svar på alla frågor om teknik, utrustning, med mera. Och belöningen man får när man väl kommer in i det, i form av fantastisk rolig och mångsidig träning, nya vänner och nya mål är väl värt det!

Jag har därför tänkt börja träna nybörjare i triathlon. Detta sker antingen via internet, (jag strukturerar träningsprogram och vi håller kontakt och för diskussioner via epost och skype), eller om man råkar befinna sig i Helsingfors, på samma sätt men med det tillägget att vi också kan träffas för gemensamma träningar och verkligen jobba på t.ex. teknik.

Mera detaljer och mina kontaktuppgifter hittar ni på :  http://www.scientifictriathlon.com/triathlontraning/

Om du eller någon annan du känner är intresserad, ta gärna kontakt :)

PS. Det är också möjligt att komma överens om egna, anpassade lösningar för coaching. Som exempel kommer jag att börja coacha en tjej som ska börja med swimrun, men jag kommer endast ta hand om löpningen för hennes del eftersom hon redan är en så erfaren simmare att hon inte behöver hjälp med den biten."

12540506_1259371514076778_1474454769_n