Update

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter tävlingarna i Oslo åkte jag och Isabelle upp till Luleå. Resan gick fint, vi flög vilket var väldigt skönt. Efter tokmånga kilometer i bil under denna säsong, så var det obeskrivligt skönt att få flyga upp istället för att sätta sig i bilen.


I Luleå, befinner sig, som ni vet, Lars! Han tog sig ut och kollade på tävlingarna vilket var väldigt roligt.

Helgen i Luleå var en väldigt rolig sådan. Vi bodde hos Davids Pappa Ingemar och hans fru Siv och där trivdes vi som fisken i vatten, tack till Ingemar och Siv för en fantastiskt helg! Tävlingsmässigt så var det några ljusglimtar, vilket kändes skönt. I lördags åkte jag ett dåligt första åk, vilket var i allmänt ett rätt märkligt åk överlag för hela tävlingen. I andra åket gick det bättre än första åket, och jag tog in lite tid men missade tyvärr pallen med ynkliga 13 hundradelar av en sekund. Att komma fyra är ju aldrig speciellt roligt men denna gång var inte pallen så långt borta.
På söndag åkte jag ett tekniskt rätt okej åk, men tempot och farten fattades lite,  men jag låg även då fyra efter första åket 0.2 sek från pallen, så det var ju nära igen. Tyvärr körde jag ur i andra åket så det vart ingen pallplats då heller.
Summasumarum så tycker jag att jag fick till några bra partier under tävlingarna i Luleå och åkningen var inte lika hopplös som tidigare, vilket jag ser som positivt! Nu känns det bra med en längre träningsperiod innan det är dags för tävling igen i slutet av mars. Såja, nu har ni koll på läget igen :)

After the races in Oslo me and my friend Isabelle took a flight to Luleå, Sweden. I spent the weekend in Luleå, and it turned out to be a really fun one!
If we focus just on the races I would say that it was a weekend with both ups and downs. The first run on Saturday went pretty bad but my second run was better than the first. Unfortunately I missed the podium with just 13 hundreds of a second. To become 4th is of course not superfun, but this time the podium wasn't so far away.
On sunday I did a pretty okay run technically but the speed and tempo wasn't there, but I was 4th just 0.2 sek from the podium. Unfortunately I went out in the second run.
In total I think that I skied some good parts during the races in Luleå, and the skiing wasn't so bad as before, which I think is positive. It feels good to have some time to train now, before it's racetime again in the end of March. Now you are updated again :)