Hamra/ Funäsdalen


Hej på er!
Hoppas ni allihopa fått en bra start på den nya veckan. Till skillnad från en vanlig måndag, så är min måndag idag en väldigt lugn sådan. Just nu befinner jag mig i Hamra, som ligger nära Funäsdalen i Sverige. Jag kom hit igår och kommer stanna fram till torsdag. Min kompis Sofie var supersnäll och lånade ut sin familjs lägenhet åt mig, så just nu bor jag toppenbra.
Igår tävlade vi sista tävlingen i Oppdal, Norge, mer om tävlingarna i ett senare inlägg. I vanliga fall brukar jag oftast åka upp till Tärnaby efter tävling men inte denna gång. Om vi blickar tillbaka lite så ska jag förklara hur min plan sett och ser ut från att jag lämnade Tärnaby tills att jag kommer hem igen.
1 Februari åkte jag från Tärnaby till Idre
1-5.2 var jag i Idre
5-7.2 var jag i Oppdal
7-11.2 Funäsdalen
11-12.2 Bollnäs
12-14.2 Järvsö och sedan åker jag hem till Tärnaby igen.
Jag försöker tänka lite smart gällande just resandet. Så gott det går försöker jag minimera antalet timmar i bil så att jag kan ge mig själv och min kropp optimala förutsättningar inför tävling. Därför valde jag att åka hit till Funäsdalen ( ca. 230 km att köra) istället för att åka till tärnaby ( 570 km). Här i Funäsdalen kommer jag träna med en riktigt duktig tränare som kallas Pinnen. Jag behöver inte bara åka mindre bil, utan jag får även ett bra miljöombyte vilket alltid brukar vara positivt, speciellt såhär mitt i säsongen. Härifrån är det 320 km till Bollnäs och från Tärnaby till bollnäs är det 660 km så även denna gång sparar jag en hel del timmar i bil.
Rätt rörigt allt detta, hoppas ni förstått något av allt jag babblat om, summerar man ihop detta lite kort så vet vi:
- Jag behöver köra betydligt färre km i bil
- Får ett miljöombyte och lite nya tankar i och med annan tränare
- Piggare kropp = piggare Corinne !

Tankar om hur tävlingarna gått kommer i ett senare inlägg, nu måste jag ta tag i plugget, vi hörs ! <3

Hi!
Right now I'm writing to you from Hamra/Funäsdalen in Sweden. I came here yesterday and will stay here until Thursday. I decided not to drive back home to Tärnaby, since we are going to race in Bollnäs and Järvsö next weekend. The distance from Oppdal to Funäsdalen was only 230 km and to Tärnaby it would have been 570 km, so it felt like a better choice to come here instead of Tärnaby. I will be training here in Funäsdalen with a really great coach so I hope we can find out some good stuff about how to improve my skiing. I'm staying at my friend Sofie familys apartment so I'm living and feeling great here. I'm going to tell you more about the latest races in a different post, until then, have a nice monday! <3