Från -4 till -20

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hej!
De senaste dagarna har vi haft riktigt bra och roliga träningar här i Tärnaby. Det har varit bra underlag, rätt lite folk och bra kvalité på träningarna, vilket gillas! Vi har kört ett pass slalom om dagen.

Hey!
We have had some awesome trainings the past few days. The surface has been really great and the quality on trainings has been high. We have trained slalom once a day. 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSC_2285

I lördags var det endast -4 men bara på en natt smällde det till med rejäl kyla och de senaste dagarna har temperaturen legat stadigt kring -20 grader.
Det finns många fördelar med när det blir så kallt, bl.a blir underlaget superbra och oftast är det rätt fint väder. Nackdelen med så kalla temperaturer är ju såklart att det tar mycket på kroppen att träna, och det är lätt att förfrysa sig. Gäller att hela tiden vara uppmärksam så man går in och värmer sig innan man hinner förfrysa något.

It was only -4 degrees on saturday but just over a night it suddenly got a lot colder and since then the temperature has been around -20. There are many advantages when it's so cold, usually the weather is nice and the surface is excellent. The downside is of course that it takes a lot of energy to train in such cold weather, and it's easy to get frostbitten. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Min skidåkning har gått mycket bättre på det nya årets sista, än innan jul. Jag var ju, som ni vet, inne i en lite svacka innan jul, men känner att jag kan åka mer avslappnat och fokusera på det viktiga nu.
Idag började träningen lite segt, fick inte till åkningen riktigt, men jag kunde ställa om och levererade två riktigt bra åk, vilket jag är nöjd över. Känns skönt att hitta tillbaka till den bra åkningen som jag hittade i början av säsongen. Nu gäller det bara att nöta på mer och mer så tekniken utvecklas ytterligare innan det är dags för tävling igen.

My skiing has gone a lot better this year, than the days before Christmas. As you now, I struggled pretty much before the holidays, but now I feel more relaxed and focused on the important things, and that has made my skiing much better. Feels good to get back into my good skiing again. Now I just have to keep on going and trying to develop my technique even more, and not fall down into that bad skiing anymore. 

DSC_2287

DSC_2289
Fastän dagarna mestadels består av skidåkning, och allt runtomkring, så har jag även hunnit med annat. Bland annat har jag firat minijul med Linus, hängt med kompisar, bakat bullar och hejjat på våra finska juniorlejon fram till final. Nu ska vi se på filmen Hundraåringen med några vänner, hörs senare!

Even though my days usually involves skiing, and everything about it, I have had some time to also do other things. I have mostly been spending time with friends and Linus, baked cinnamon buns, and cheered the finnish juniorlions to JVM final. Now we are going to watch the movie Hundraåringen, with some friends, talk to you later! 

DSC_2292