Åre och Tärnaby sammanfattning

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fyra tävlingsstartet har flugit förbi, och jag har ju inte hunnit kommentera dessa alls. Förra helgen ( alltså en vecka sedan) tävlade jag två slalomtävlingar i Tärnaby. Förra säsongen vinst tog jag ju i Tärnaby, så känslan att få tävla där igen var ju såklart suverän.
Första dagen, första åket tyckte jag att jag fick till rätt okej åkning, men gjorde tyvärr en rätt stor miss så där försvann en hel del tid. Dock hade jag bra slagläge för att ta mig upp på prispallen med ett bra andra åk så jag satsade på det. Det andra åket tyckte jag själv gick rätt bra, fram till fjärde sista käppen där jag får ett kast, gör en vurpa och slår ner ryggen i två dubbelkäppar och så landar jag på marken, fyra ynkliga käppar från mål. Ni kan säkert gissa hur sur jag var över att inte ta mig i mål. Den kraschen tog rätt bra på kroppen, och mådde inte direkt bra efteråt. Själva kraschen var inte så speciell i sig, så rätt oturligt att jag mådde så dåligt. Fick tyvärr ställa in söndagens tävling pga. att mitt mående var allt annat än på topp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blev några dagars vila och så rakt ner till Åre på tävling. Jag kände mig helt återställd från tidigare komplikationer så det var bra. Med mig hade jag Linus vilket såklart gör dagarna lite extra bra.
Första tävlingen blev det tyvärr ännu en urkörning, har blivit en hel del sådana denna säsong. Andra dagen kände jag en lätt panik över att jag kört ur totalt 6 av 7 tävlingar. Mitt första åk var riktigt riktigt dåligt, men jag tror att hjärnspöken tog över och då är det svårt att åka sin egna avslappnade åkning. Andra åket gick desto bättre, fick till ett riktigt bra mellanparti men fegade ur lite i branten och ner i slutet av banan, vilket jag tappade en hel del tid på, men jag steg flera placeringar och var betydligt mindre efter i andra åket.

Så ja, inte några superprestationer nu heller, men inget man kan göra något åt nu såhär i efterhand. Kollar man tillbaka på föregående säsonger så har jag hittills alltid underpresterat på försäsongen. Lite oroväckande mönster, som är något jag måste ta itu med inför nästa säsong. Nåväl, nu är tävlingarna innan jul gjorda och nu ska jag vila upp mig några dagar, träna på ordentligt med fys, och så ladda om inför alla tävlingar i Januari. Jag har granskat mina tävlingsåk sekund, för sekund, och har en exakt plan över vad jag ska ändra på för att kunna prestera på topp, utan dumma misstag. Vart en hel del text, hoppas jag inte tröttade ut er ;)

Sorry guys, use google translate, really don't have the energy to translate everything. I'm sorryyyy <3