Sömnberoende


Idag drömde jag om förra helgens frukost men tyvärr är det inte hotellstandard på min hemmafrukost. Gårdagens träning blev inställd pga. mycket blötsnö och regn, så igår fick jag min första välbehövliga vilodag på ett tag. Eftersom det närmar sig tävlingsdags, exakt en vecka kvar nu, så gäller det för mig att vara smart. Därför tar jag en till vilodag idag, eftersom kroppen verkligen gör sig påmind att det behövs.

Today I dreamt about last weekends hotel breakfast, but unfortunately my breakfast isn't like at a hotel. Yesterdays training got cancelled due to much snow and rain, so yesterday I got myself a well needed restday. Since it's exactly one week until it's racetime, I really have to plan my trainings smartly. That's why I'm taking another restday today, because my body tells me that it's really needed. Senaste veckan har mitt sömnbehov varit rätt stort, pga en hel del träning. Jag har snittat ca. 9,5 timme sömn per natt ( går och lägger mig kring 22-23) och utan de timmarna hade jag aldrig klarat veckan som varit. Inatt sov jag 11 välbehövliga timmar så sömnbrist har jag då inte. Sömn är väldigt viktigt enligt mig, utan sömn orkar jag knappt igenom dagarna. När det blir vinter blir jag oftast extra beroende av en ordentlig nattsömn, någon annan som känner igen sig? :)
När det är vilodag för mig, betyder det att dagen automatiskt blir en göra-skolarbete-dag. Idag känner jag att det är rätt skönt med en skolarbetsdag. Vädret ute är rätt trist, och det är rätt skönt att få bortgjort lite skolarbete så man inte behöver råplugga på jullovet. Läste nyss en rätt intressant detalj om D-vitamin, men de får ni i ett skilt inlägg. Ha en fin lördag <3

The past week my need of sleep has been quite high, because of all trainings. I have slept about 9,5 hours per night ( I'm usually going to sleep around 22-23). I would never had made the past week without all those hours of sleep. Last night I slept 11 hours, so I'm quite sure that I don't have a lack of sleep anymore. A good night sleep is really important for me. If I don't sleep enough I think it's pretty hard to make it through the day.
Since today is resting-day, the day automatically turns into a school-day. The weather outside is pretty grey and boring so it feels okay to do some schoolwork. It's nice to get things done, so I don't have to study when it's time for the Christmas holiday.  I just read a pretty interesting detail about Vitamin D, but you will get that in another post. Have a wonderful Saturday <3