Ändrade Planer och Tävlingsdags

IMG_9205

Okej som jag skrev i inlägget innan så skulle jag berätta om vad mina planer varit och kommer vara i framtiden.
Jag ville inte skriva om de planerna jag hade, för att inte ge mig själv någon extra press, och samtidigt var allt rätt rörigt så tror inte ni skulle hunnit med i svängarna.
Nåväl såhär är det. Den 14-15 November skulle det gå en Världscup i slalom för både damer och herrar i Levi. Finland hade ett gäng platser som vi till min glädje skulle få kvala om. Kvalen skulle först äga rum den 6 November men flyttades till den 11 November. Det var sagt att om inte det kunde bli något kval pga. snöbrist så skulle de 5 bästa rankade damerna i Finland få åka Världscupen. Jag skulle då platsat in och fått möjligheten att åka Levi. Det har verkligen varit ett stort mål för mig denna säsong och hade varit så otroligt häftigt att kunna nå upp till det målet.
MEN, tyvärr så ställdes hela Levi Världscup in pga. snöbrist vilket ju såklart var en stor besvikelse både för mig, och alla andra åkare samt organisationen som håller i tävlingen. Det finns tyvärr inte så mycket man kan göra i sådana lägen, är det plusgrader så är det, och tyvärr verkar vintern vara väldigt sen i år.

As I wrote in my last post I'm going to explain to you my plans for the nearest future.
So let's look back in time a little. I didn't want to tell you my plans, because I thought it would give me more pressure for what was ahead of me.
The 14-15th of November, it was going to be a Worldcup in Slalom in Levi. Finland had the chance to let a few racers start in the Worldcup and I got invited to the qualifications for the race. We were told that the qualifications was going to take place at the 6th of November, but then they changed it to the 11th of November. If there was no possibility to have the qualifications the five first ranked ladies in Finland got to race in the Worldcup, and I was one of them. To race the worldcup in Levi was a big goal for me this season and I was so stoked about the challenge. Unfortunately for me,all other racers and the whole Levi Worldcup, they had to cancel the race due to bad snow conditions. Well, there is not much you can do when the winter has decided to come really late this year..  

wpid-10799710_10201861400135563_230265048_n.jpg
Eftersom Levi ställdes in, och därmed mina planer för de närmsta veckorna, så fick jag göra om min plan. Nu kommer ( bara benen tillåter) min tävlingsstart för i år vara i Kåbdalis, som även är den första FIS:en i Sverige för denna säsong. Så denna vecka kommer jag vara i Kåbdalis med ett helt gäng andra åkare och förbereda mig inför tävling. Jag är GALET taggad på att tävla, har längtat rätt länge att få ställa mig vid startgrinden. Min åkning är okej, inte precis där jag vill ha den, men jag är säker på att jag kan få till något riktigt bra i Kåbdalis, och tror på det jag gör. Men fram tills dess ska jag kurera mina ben och träna med hög kvalité för att vara så redo som möjligt för tävling. Pirrar ordentligt i kroppen när jag tänker på tävlingen, det kommer bli såååå roligt!

Since Levi got cancelled I had to change my plans. The plan for the upcoming week is to train in Kåbdalis ( if my legs are with me).
Kåbdalis will arrange a FIS-race next weekend, and I decided to take part in the race. I'm so excited about the race! My skiing is okay, not  where I want it to be but I still believe I can do something really great in the competition and I believe in what I'm doing. Until that, I will try to train only high quality trainings, so I'm ready when it's time to jump of the start gate. See you :)