Juvass Dag 1 och 2 Läger 4

Två hela dagar har sprungit förbi och jag tänkte ta med er på en kort sammanfattning om dessa dagar.
Two days have flown by and here is a quick summary for you.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Första dagen var ingen stor höjdare då det var rätt mjukt i backen och det blåste rejält. Det var med andra ord inte så bra förhållanden att prova mina nya skidor på men jag försökte mitt bästa. Det var rätt svårt att hålla igång banorna i bra skick, då det hela tiden blåste in snö i spåret. Vi kunde ändå köra på rätt bra fram till lunch och så avslutade vi dagen lite tidigare än vanligt.

The first day wasn't so good. The slope was really soft and the wind was quite heavy. It wasn't the best conditions to try my new skis, but I tried my best to get the most out of the day. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSC_2003_fotor
Idag däremot möttes vi av denna syn. Så magiskt vackert!
Today the weather welcomed us with this, pretty amazing if you ask me!
DSC_2007_fotor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vädret varierade lite men för det mesta såg det ut såhär, strålande sol och blå himmel. Underlaget var fortfarande rätt mjukt, men efter några varv där vi plogade banan så blev det bättre. I slutet av dagen kom vi ner på isen, vilket ju såklart var positivt. För min del gick åkningen helt okej. Nya skidorna känns bra, men jag tycker det är svårt att åka på det mjuka. Ju mer underlaget hårdnade desto bättre gick min egna åkning. Fick till några bra partier under mina åk, så det är jag nöjd med och det tar jag med mig imorgon.

We got lucky with the weather today, mostly sun and bluebird. The surface was still quite soft in the beginning, but it got much better during the day. My new skis felt good, all though I think it's hard to ski when it's soft. I got some good turns today which I'm pleased with, so I will take those turns with me tomorrow. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERALängst ner i backen ser man ofta denna syn. Det är många ögonpar som följer åkaren i banan. Vår sport innebär att ändra på små detaljer för att åka snabbare och bättre, och därför är det viktigt att våra tränare kollar ordentligt så de ser de detaljer vi ska förbättra. Imorgon hoppas vi på lika bra väder, och ännu bättre underlag! :)

At the bottom of the slope, you can always see people staring up at the course. Our sport is about small details that makes a huge different, and to see those details it's important for our trainers to be focused while watching. Let's hope for more sun tomorrow, and even better surface!