Snabba Fötter och Koordination

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Måndag, vilket betyder ny vecka nya möjligheter! För min del har det varit en riktigt bra och effektiv dag. Jag har hunnit med en hel del bl.a tränat spänst med fokus på snabba fötter och koordination.Sådan träning är enligt mig, väldigt rolig men svår.
Idag tränade jag själv, vilket försvårade hela bilddelen av träningen. Jag försökte ta några bilder med självutlösaren, men ber om ursäkt för lite dålig kvalité pg.a detta. Vill ändå visa er bilderna för att kunna förklara min tanke med träningen bättre.

För att kunna åka skidor på bästa sätt, vill jag både vara stark, men också väldigt snabb i benen. Jag vill ha muskler som kan explodera med kraft och som klarar av att utföra olika rörelser, stora som små. Detta är såklart inget som kommer gratis utan något man måste träna på.

Idag var inte tanken att hoppa väldigt höga häckar, utan istället var häckarna lite lägre och så körde jag lite olika banor. En bana var t.ex. lite slalomåks-aktig, en annan var några raka snabba hopp som avslutades med en max  spurt allt vad jag kunde osv.

Jag körde även några "snabba fötter" övningar tips på övningar HÄR, där tanken är att göra rätt små rörelser, samtidigt som man måste tänka på koordinationen och ha en exakt plan för hur musklerna ska röra sig för att fullfölja övningen på bästa sätt. Du kan alltså inte bara köra träningen lite halvdant, för då blir det ingen effekt. Jag brukar aldrig köra spänst och snabbhetsträningar speciellt länge, max 60 min, just för att kunna hålla fokus på topp. Under varje övning och varje rörelser ska fokuset vara 100%, så som under ett slalomåk.
Hoppas ni lärt er något nytt, det var lite svårt att förklara men som vanligt är det bara att fråga om ni undrar över något!
Nu ska jag iväg på gymet och köra dagens andra pass. Ha en fin kväll allihopa :)

Monday, which means new week new possibilities! My day has been good and effective, including a good training of explosivity, coordination and "fast feet". I think it's fun to practice trainings like todays, but also difficult. You have to be focused all the time during performance, as in skiing.
Today I trained alone, and that's why it was kind of difficult to get good pictures. I tried my best, and I apologize for the bad quality. I still wanted to show you this pictures, so it's easier for you to understand what I'm trying to tell you.
The reason why I do these types of trainings is because I want to be strong and fast when I'm skiing. I want to have muscles that will explode with power and that manages to do both small and big movements, without trouble. This is of course nothing that comes for free, as anything else you have to practice it.
Today's point with the training was not to jump really high instead I wanted to have small but quick movements forward.
I always try to train these types of trainings for max 60 minutes so I can have full focus the whole time.
I hope you learned something new, if there is some questions, don't hesitate to ask!
Now I'm off to the gym for todays second training. See you :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA