Blåsig men bra storslalomdag

Hej!
Idag när vi kom upp till backen lade vi på oss grejerna som vanligt. Jag kände mig mycket piggare än igår, så gårdagens lugnare dag var verkligen välbehövlig. Backen såg ut att vara i perfekt skick och vädret var också rätt bra, växlande från sol och moln samt rätt mycket blåst, inga konstigheter alls alltså!
När klockan slår 9.00 och liften borde öppna, så händer ingenting. Alla tränare och åkare står redo i liftkön med käppbuntar och borrmaskiner, men liften startar inte. Rykten började gå att det blåste för mycket och att liften inte startade pga. det. Vi fick inget exakt besked så vi försökte hålla oss varma och glada..

Hei,
Tänään kun tultiin mäkeen, laitettiin välineet päälle, ja odotettiin että hissi aukeaisi. Minulla oli paljon pirteämpi olo, eilinen "lepopäivä" oli tehnyt hyvää keholle.
Rinne näytti olevan upeassa kunnossa, ja sääolosuhteet olivat hyvät, vähän tuulta mutta ei mitään erityistä. Kun kello löi 9.00 ja hissin olisi pitänyt aukea, mikään ei tapahtunut. Siinä me seisottiin kaikki valmentajat ja laskijat keppejen kanssa ja ei siinä mitään voinut tehdä, odotettiin vaan että hissi käynnistyisi ja samalla yritettiin pitää lämpöä yllä. 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En del killar körde lite akrobatik...
Pojat harjoittelivat vähän akrobatiikkaa, pienen ylöisen edessä, haha.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.. Och en del agerade publik .. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bilden ovan på Isabelle är en av mina absoluta favoriter här från Juvass, tycker hon ser så sjukt lycklig ut. Sånt gillar jag!
Klockan 10, när alla hade tröttnat på akrobatik, och väntande, får vi veta att en vajer på liften hade hoppat ur och att det skulle ta 2.5 timme innan liften kunde öppna.
Fanns inte så mycket att göra än att byta om till skor och sätta sig i cafét uppe vid backen och vänta.
Till slut, efter en tids väntat, började liften snurra och vi fick till ett bra pass. Underlaget var verkligen perfekt, vi har överlag haft galet bra tur med underlaget detta läger, absolut inget att klaga på!
Jag körde ju storslalom idag och det var fortfarande lite ovant men tycker ändå att det går framåt från gång till gång. Det är massor kvar att jobba på men någonstans måste man ju börja.

Isabelle näytti vähän tyylinäytteitä kun saatiin tieto että vajjeri oli ajanut pois paikoltaan ja hissi aukeasi vasta 2.5 tunnin päästä.
Ei siinä hirveästi voinut tehdä kun vaihtaa monot kenkiin ja odottaa kahvilassa kunnes he saisivat hissin korjattua.
Tunnin odottelun jälkeen hissi käynnistyi ja saatiin hyvä treeni mäessä. Omat laskut olivat vähän hakusessa alussa mutta parani päivän myötä. Sehän tässä on tärkeintä, että koko ajan kehittyy, eikä vaan seiso paikallaan. Pinta oli jälleen kerran upeassa kunnossa niin mihinkään ei voinut valittaa. 

DSC_1940
Jag känner mig nöjd med att få lite svart på vitt att min kropp orkar åka både storslalom och slalom. Jag tycker personligen det är bättre att satsa på två grenar än bara en och känner mig nöjd med att jag fått igång både storslalomen och slalomen denna säsong.
Nu ska jag ta tag i mig själv och fixa skidorna inför imorgon. Ha en underbar kväll allihopa <3

Mielestäni on tärkeetä että panostaa ainaskin kahteen lajiin, ja olen iloinen että olen saanut treenattua molempia lajeja tämän syksyn aikana.
Nyt on aika mennä!
Ihanaa iltaa kaikille <3