Rörlighet


Idag har det gått tre hela dagar sedan vi kom hem från Juvass. Jag känner mig rätt återhämtad men mina morgontest etc. visar lite annat så jag tar det lite lugnare på träningsfronten ännu idag. Istället för min planerade träning, bestämde jag mig för att göra något som är lätt, men väldigt bra för kroppen, nämligen rörlighetsträning med stretching som avslut.
Rörlighetsträning är superviktigt, både för idrottare men även för vardagsmotionären. Det mesta som vi gör på dagarna, stilla sittande vid datorn till exempel, gör att kroppen stelnar ihop och vår rörlighet bara försämras. Med dålig rörlighet kommer oftast skador som följd. Rörlighetsträning är enligt en del rätt tråkigt, men använder man fantasin och kör olika sorters övningar, samt lägger på bra musik så är det faktiskt riktigt kul!

Kolme kokonaista päivää on mennyt siitä että tultiin kotiin Norjasta, ja minulla alkaa olla pirteä olo. Minun aamutestit eivät ole samaa mieltä ja siksi otan vielä rauhallisesti treenejen kanssa tänään. Halusin silti tehdä jotain hyvää keholleni, ja päätin tehdä liikkuvuustreenin. Liikkuvuustrenii on tärkeetä tehdä, ihan sama jos olet huippuurhelija tai arkiliikkuja. Esim. tietokoneen ääressä istuminen jäykistää kehoa ja kroppa jossa on huono liikkuvuus, useimmiten johtaa loukkaantumisiin. Aika monen mielestä liikkuvuustreeni on tylsää, mutta jos käyttää mielikuvitusta ja vaihtelet liikkeitä samalla kun soitat hyvää musiikkia niin se on oikeasti kivaa!