Summering Juvass läger 2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det blev tydligen ingen summering här på bloggen, eftersom inte inlägget laddats upp! Ber om ursäkt för det och hoppas ni inte tröttat på mig ändå, hihi.
Detta Juvassläger blev väldigt kort men effektivt. För min egen del känner jag att jag fick mer ut av detta läger än det förra, fastän det var fler skiddagar på det förra lägret.
Min kropp var på något sätt mycket bättre med på detta läger, och jag kunde ta ut mig ordentligt då jag inte behövde känna att jag måste ha energi att kunna pusha mig själv ännu efter en vecka. Jag kände en enorm glädje varje dag i backen och det " jobbiga" tog inte över.
Tränarna jobbade riktigt på topp denna vecka, och varje träning var av väldigt hög kvalité vilket ger oss åkare grymt mycket energi och pepp att jobba på extra hårt.
Juvass levererade också bättre förhållanden, inte en enda dag hade vi ett underlag man kan klaga på vilket jag värderar väldigt högt. För mig får det hellre vara dåligt väder och stenhårt underlag än bra väder och dåligt underlag. Såklart är det allra bästa att få både bra underlag och bra väder, så de dagarna man lyckas pricka in både och njuter man extra mycket.

Tekniken i åkningen, både i slalom och storslalom har utvecklas. Det är mycket jobb kvar tills jag kommer känna mig på något sätt nöjd med åkningen ( man är nog aldrig riktigt nöjd förrän man står där på OS högst upp på pallen och har tagit OS-guld ;) ), men ni kanske förstår vad jag menar.

Blogiin ei tullut mitään kirjoitusta Juvass leiristä, enkä kyllä tiedä miksi, jotain on tainnut mennä väärin kun yritin julkaista kirjoitusta, pyydän anteeksi siitä. 
Tämä Juvass leiri oli mielestäni paljon parempi kun ensimmäinen. Kaikki toimi jotenkin paremmin, minun kroppa oli paremmin mukana, pinta oli hyvä joka päivä, valmentajat tekivät hirmun hyvää työtä ja parasta oli, että pystyin ottamaan kaiken irti jokaisesta laskusta. OLYMPUS DIGITAL CAMERADet jag jobbat mest på detta läger, i slalom , är att få till min sämre sväng. Jag har en sväng som är mycket bättre än den andra. På bilden ovan ser ni min sämre sväng. Om ni kollar noga på axelpartiet kan ni se att den inre axeln är lite neråtlutande och handen som ska slå käppen är lite högt upp. Det som vi försöker åstadkomma är att jag lyfter upp axeln, och därmed sänks armen. Lite som man tar i hela paketet och vrider det åt andra hållet. Det är dock lättare sagt än gjort, men jag klarar det galant i min andra sväng, så det är absolut ingen omöjlighet att fixa till även denna sida. Ibland måste jag dock medge att det är otroligt frustrerande, hur kan det vara så svårt att göra samma sak åt båda hållen, men det gäller bara att jobba på så lossnar det nog till slut.

I GS ( storslalom) försöker jag hitta tillbaka till en bra känsla, för som ni vet är det ju länge sedan jag tränade storslalom. Jag känner att jag hittade rätt snabbt in i en bra känsla och nu är det bara att jobba vidare på det. Som min plan ser ut just nu kommer jag inte tävla i GS förrän i början av 2016, just för att jag inte ska känna att jag behöver stressa. Känns åkningen däremot bra så ändrar jag såklart planen, men det får tiden visa. Många slalomtävlingar är däremot inplanerade nu fram till årsskiftet. Men först har vi som tur många veckor av träning framför oss där jag ska rätta till åkningen mer och mer!
Det var en liten summering av lägret och vad vi håller på med just nu, låter bilden nedan avrunda detta inlägg, lätt den skönaste bilden från lägret, tycker den sprider härlig glädje :)

Laskutekniikka on mennyt eteenpäin, mutta vielä on paljon mitä pitää saada korjattua. Ajattelin lyhyesti, ja parhaani mukaan selittää teille että mitä minä tällä hetkellä yritän parantaa laskussani. Minulla on yksi parempi käännös ja yksi huonompi. Paremmassa käännöksessä kaikki toimii hyvin ja sillon saan tehtyä hyvi vauhtia, mutta sitten on tuo huonompi käännös.. Yllä olevasta kuvasta näette minun huonompi käännös. Katsoessa kuvaa näet että hartijalinja on vähän vino, ja tippuu sisäänpäin, ja samalla käsi joka ottaa keppiä vastaan on vähän liian korkealla. Halutaan nyt muutta asentoa niin että hartijalinja suoristuu, ja samalla käsi tippuu vähän alemmas, käytännössä voi miettiä että ottaa koko paketista kiinni ja kääntää sen niin että hartijalinja on suorassa. Toisessa käännöksessä teen jo oikein ja siinä on hartijalinja tosi hyvin suorassa, joten tiedän mitä tehdä, nyt pitää vaan saada se tehtyä molemmin puolin. Helppoa sanoa, vaikempaa tehdä, mutta kyllä minä saan sen korjattua!

Suurpujottelussa yritän tällä hetkellä enimmäkseen löytää hyvä fiilis ja muistuttaa itteeni että miten tätä nyt oikein tehtiin. Kuten tiedätte en ole treenannut suurpujottelua pitkään aikaan ja nyt suunnitelmassa  on ottaa suurpujottelu jälleen haltuun. Tämän hetken suunnitelman mukaan tulen kisaamaan suurpujottelua vasta 2016 alussa joten stressiä ei ole. Jos lasku alkaa tuntumaan tosi hyvältä, suunnitelma tottakai muuttuu. Pujottelua kisoja on tottakai suunnitelmassa 2015 puolella, mutta ensin on monta treeniviikkoa edessä! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA