Juvass dag 7

DSC_1699
Dag 7 på lägret och jag börjar känna mig rätt mör och trött i kroppen. Var tvungen att ta en vilodag igår, vilket visade sig vara lite tur i oturen då det var rätt dåligt i backen igår, men desto bättre idag. Vi möttes på morgonen av hårt underlag (!!) , första gången detta läger. Det var så underbart.

Tänään on seitsemäs leiripäivä, ja kroppa alkaa tuntumaan hyvin väsyneeltä. Jouduin ottamaan lepopäivän eilen, mikä näyttäytyi olevan hyvä ratkaisu sillä olosuhteet olivat olleet huonot. Sen sijaan tänään saatiin vihdoin tuntea kovaa pintaa suksien alla, ai että oli mukavaa.


DSC_1708

DSC_1712
Resten av detta läger kör vi bara storslalom, så jag började med några friåk, och gick sedan över till att köra storslalombana med slalomskidor. Ni som följt med ett tag vet att jag inte haft möjlighet att köra mycket storslalom förra året då kroppen inte klarade av den tunga belastningen. Målet i år är att kunna ta upp storslalomen igen. Måste medge att det var lite ovant i början att ha på de långa skidorna. 

Siihen asti kunnes lähdetään kotiin tulemme laskemaan pelkästään suurpujottelua. Joten tänään aloitin päivän laskemalla suurpujottelu vapareita ja siitä siirryin laskemaan suurpujottelurataa pujottelu suksilla.

DSC_1713


OI000001
De första tre åken i bana var så härligt då underlaget var hårt och greppigt. Tyvärr mjuknade ytan till på en gång solen kom fram, men jag är glad över de tre åk vi fick på hårt underlag. Vi körde några åk till på det mjuka underlaget, tills det blev stora hål i banan och skaderisken var för stor för att åka.
Imorgon tar jag bara storslalom-skidorna upp på glaciären så att jag säkert nöter på så mycket som möjligt på dem. Storslalomåkning hjälper ju mycket i slalomen också så fastän slalomskidorna får vila, så utvecklas båda grenarna lite samtidigt.
Saatiin kolme hyvää laskua ennen kun pinta pehmeni. Jatkettiin laskemista kunnes oli niin paljon kuoppia radalla että loukkaantumisriski oli liian suuri.
Huomisen suunnitelma on ottaa vain suurpujottelusukset mukaan jotta saan laskettua mahdollisimman paljon niillä!OI000002#1