Yogaretreat på Villa Mandala utanför Lovisa

DSC_1488

Hemma igen, välbehållen och trött. Det har varit fyra intensiva men väldigt roliga dagar på yogacentret Villa Mandala, som ligger strax utanför Lovisa. Jag hade rätt höga förväntningar inför helgen eftersom jag vetat länge om att vi ska dit, och därmed hunnit tagga till ordentligt. 

Tankar som väcktes under helgen på yogaretreatet

Själva yogalektionerna tycker jag var väldigt bra, jag lärde mig mycket nytt och så finslipade vi på vanliga rörelser så att man gör dem korrekt. Yoga fungerar ju lite som alla annan idrott, oftast kan alla göra dem på något sätt, men för att göra dem ännu bättre behövs finjusteringar som däremot kan vara mycket svårare.

Meditation visade sig vara svårt för mig. Ni får skratta, men om jag ska vara ärlig så SOMNADE jag mitt bland en massa mediterande människor, för att jag helt enkelt inte fattade grejen utan bara slappnade av och så hups låg jag där och sov. Vaknade lite småförvirrad och fattade först efter någon sekund att jag ju inte alls skulle sova hehe. Därefter försökte jag hålla mig vaken och blev istället rastlös så det blev lite tvärtom effekt på den delen.

Allt kan inte fungera för alla och jag tror jag ska fortsätta med mina egna mentalträningsstrategier, om jag behöver slappna av för att det där med meditation var smått förvirrande. ;)

DSC_1491

Helgens tema: Avkoppling och stresshantering

Avkoppling och stresshantering var ju såklart en rätt viktigt och betydande del av hela helgen. Jag har lätt för att gå på högvarv och väldigt svårt för att stanna upp, andas och släppa all stress. Nu har jag en massa metoder och tips med mig som jag ska börja använda mig av efter helgen. Det känns bra att ha lite metoder i bagaget. 

Något som däremot var väldigt svårt för mig, var kvällen då vi hade pratförbud. Man fick alltså inte prata alls under en hel kväll, natt och morgon. Gissa om det var svårt för mig att vara tyst? Tänk dig att äta middag, med ett rätt främmande gäng och alla bara sitter tysta och du kommer på typ 8902 olika saker att prata om. Haha ja, det var svårt. Ska vi vara helt ärliga, så fuskade jag och mamma lite och pratade glatt med varann när ingen hörde .. :)

En väldigt fin, utbildande och framförallt rolig helg med mamma

Det som enligt mig, var allra bäst var lördagens lektioner, både yoga och teoretiska då fokuset var på anatomi och kroppens rörelser. Jag fick ta med mig nya tips till min sneda höft, lärde mig stå på huvudet och en massa nya rörelseövningar. Mycket användbart som jag tar med mig. 

Allt som allt blev det en väldigt fin och lyckad resa, som jag fick spendera med en av de bästa människorna som finns här på jorden, min mamma. Det är inte ofta man har möjlighet att ta del av en sådan här upplevelse och jag känner verkligen att alla därute borde delta i något liknande om ni bara har möjlighet!

Ett stort tack ännu till Pappa och Mamma för denna fina julklapp!