Summering av säsongen del 2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

År 2015 började inte jättebra för min del, tävlingarna gick ruskigt dåligt och privatlivet rördes också runt totalt. I februari började psyket må bra men tävlingarna gick inte alls. På träning kunde det flyta på rätt bra men på tävling blev det inte alls som det skulle. En liten panik började krypa i kroppen. Så otroligt frustrerande och känna att man har så enormt mycket och ge och sedan på tävling så blir det bara pannkaka.
Minulle uusi vuosi 2015 ei alkanut ihan parhaimmalla tavalla. Kilpailut menivät todella huonosti ja yksityiselämä oli ihan sekasin. Onneksi vointini parani nopeasti mutta kisat menivät vieläkin huonosti. Treeneissä alkoi kulkemaan aika hyvin mutta kisoissa mitään ei kulkenut. Todella hermostuttava tilanne kun tietää että osaa paljon enemmän ja kisoissa ei näy mitään hyvää tulosta. 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

wpid-img_20141107_171716.jpg

Jag trivdes fortfarande väldigt bra i Tärnaby med mina nya vänner och med träningarna. Jag kom bra överens med tränare och övrig personal på skolan. Fastän tävlingarna gick dåligt så hittade jag ändå ett speciellt lugn i kroppen. Det var så skönt att bara kunna koncentrera sig på skidåkningen och inte ha en massa grejer i skolan eller liknande som åt upp all energi.
Viihdyin vieläkin todella hyvin Tärnabyyssä ja uusien kavereiden kanssa. Tulin hyvin toimeen valmentajien ja koulun henkilökunnan kanssa. Vaikka että kisat menivät niin huonosti, pystyin pitämään ajatukset kasassa ja miettiä mitä oli tärkeetä tehdä. Oli mukavaa ettei tarvinnut keskittyä mihinkään muuhun kuin vain alppihiihtoon. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag kämpade vidare och försökte träna väldigt tävlingsinspirerat för att komma in i tävlingsrutiner som ju fått vara och vila sig de senaste tre åren. Träningarna började gå rätt bra och självförtroendet växte. På en träning skadade jag handen. Fastän jag hade väldigt ont så åkte jag ändå till Rovaniemi för att tävla. Det var nog säsongens absolut smärtsammaste tävling och efter den åkte jag hem till Helsingfors för att kolla vad som var fel på armen. Därefter följde några veckor med gipsad arm. Eftersom jag inte kunde åka skidor så stannade jag hemma i Finland. Jag försökte verkligen hålla modet uppe och fokusera på kommande tävlingar. Jag var fast besluten på att denna skada inte skulle förstöra hela min säsong. I det här skedet var jag väldigt nykär så jag antar att även det hjälpte till att hålla modet uppe, hehe ;)
Minä taistelin eteenpäin ja treenit menivät paremmin ja paremmin. Valitettavasti loukkasin käsivarseni ja minulle laitettiin lasta päälle muutamaksi viikkoksi. Sillä en pystynyt laskemaan, jäin kotiin Suomeen. Yritin pitää hyvän mielen yllä ja keskittyminen oli koko ajan kauden viimeisissä kisoissa. Olin ihan varma siitä ettei tämä loukkaantuminen saisi pilaa koko kauden. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAimage#14När jag fick klippa bort gipset, åkte jag direkt tillbaka till Tärnaby och började träna igen. Åh jag hadde så enormt mycket motivation att ta mig tillbaka till en bra form och kunna köra några riktigt bra tävlingar. Det hade redan hunnit bli slutet av mars så en liten panik fanns längst inne i mig, skulle jag verkligen hinna komma i form efter ett uppehåll och samtidigt kunna prestera?
Kuin sain ottaa lastan pois lähdin heti takaisin Tärnabyyhyn missä kova treenikausi alkoi. Minulla oli ihan hullun paljon motivaatiota treenaa mahdollisemman hyvin. 

Ju bättre träningarna gick, desto mer självförtroende växte inom mig. Jag tävlade på svenska SM, men det gick inte speciellt bra. Åkte upp till Tärnaby för några dagar och sedan ner igen till Sundsvall.
Jokaisen hyvän treenin jälkein, itsevarmuus kasvoi. Lähdin ruotsin SM  kisoihin mitkä eivät menneet ihan suunnitelman mukaan. 
wpid-img_20150329_122713.jpg
Där tävlade jag tre tävlingar, och äntligen så släppte det lite! Fick till ett riktigt bra åk och gjorde även fram tills då, säsongsbästa. Det var så himla härligt att få lite tillbaka av allt slit, men jag var fortfarande inte nöjd, för jag kände att jag hade så himla mycket mer att ge.
Viikon jälkein lähdin Sundsvalliin missä kisailtiin Pääsiäskiertuetta. Siellä sain aikaseksi yhden hyvän kisan ja se oli niin kiva tunne, että vihdoin menee oikeeseen suuntaan. 

DSC_0441Jag åkte tillbaka till Tärnaby, efter några motivationshöjande dagar. I Tärnaby tränade jag så bra jag bara kunde och försökte verkligen få ut ALLT av varje träning. Framför mig hade jag tre tävlingshelger, vilka jag alla lagt som viktiga mål för säsongen: Storklinten, Finska Mästerskapen och Tärnabytävlingar.
Kun tulin takaisin Tärnabyyhyn, tuli treenattua paljon sillä nyt oli vain kolme tärkeetä kisaa jäljellä: Storklinten, suomen mestaruudet ja Tärnabyn kisat. 

DSC_0467Helgen i Storklinten har ni säkert alla läst om, det var då säsongens riktiga genombrott kom, i och med två tredje platser på en helg! Så himla roligt.
Finska Mästerskpaen resulterade tyvärr i en krash, men tyvärr hör det till sporten.
Viikonlopusta Storklintenissä olette varmasti kaikki lukeneet, siellä otin kaksi kolmos sijaa yhden viikonlopun aikana! Niin kivaa. Suomen mestaruudet loppuivat valitettavasti ulosajoon mutta se kuuluu myös urheiluun. 
IMG_20150411_153931
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sista tävlingen här i Tärnaby har ni nog också alla läst om i detta läge, där tog jag ju min första FIS-vinst och säsongens tredje pallplats ! Det blev även rejält personbästa i punkter och ett kanonavslut på säsongen.

Viimeinen kisa Tärnabyyssä on varmasti kaikille aika selvä. Siellähän otin urani ensimmäinen FIS-voitto ja kauden kolmas palkintopalli sijoitus. Tein myös urani parhaat pisteet ja sehän oli todella hyvä tapa lopettaa kausi. IMG_20150425_193752

Till slut blev säsongen alltså väldigt bra. Den började ju rätt trögt, mycket strul både med idrotten och privatlivet. Säsongen slutade nästan lite för bra för att vara sant, med en vinst, två tredjeplaceringar och bra skidåkning. Samtidigt har jag fått många väldigt härliga vänner, och träffat en kille som får mitt hjärta att hoppa över några slag. Samarbetet med tränarna fungerar jättebra så för mig var det ett självklart val att jag ville stanna kvar i Tärnaby ett år till. Det ville till min glädje även tränarna och skolan, så det är här ni hittar mig nästa år :)
Loppujen lopuksi kaudesta tuli oikein hyvä. Alku meni aika hitaasti mutta lopussa kaikki kulki hyvin. Yhteistyö valmentajien kanssa on sujunut loistavasti. Olen saanut paljon uusia mahtavia kavereita ja tavannut Linuksen. Tämä vuosi on ollut aivan mahtava. Minulle ei ollut yhtään vaikea valinta kun minun piti valita missä haluan olla ensi vuonna, tottakai täällä Tärnabyyssä. Joten ensi kaudella löydätte minut samasta paikasta elikkä Tärnabyy!:)

11005612_10205823062072798_363114164_n
IMG-20150425-WA0009