EPISK DAG och KARRIÄRENS FÖRSTA FIS-VINST

IMG_20150425_193752

Alltså WOW vet inte var jag ska börja. Igår tävlade vi säsongens sista tävlingar, i och med två FIS slalomtävlingar.
Det blev en tidig morgon med uppstigning 6.15 och besiktning 7.25. I första åket första tävlingen åkte jag rätt bra, men missade PRECIS innan mål och tappade såklart en massa tid på det. Den tävlingen blev alltså rätt misslyckad men totalt en sjunde plats.
MEN nu till det roliga!! Jag nollade om efter första tävlingen. Låtsades äta frukost på nytt och gick ut på en ny morgonjogg. Bytte om till skidgrejer och åkte upp på start. Fick till min glädje mitt favoritstartnummer nämligen nummer 2!

Kände mig säker och bra på start och fick till ett rätt bra första åk. Åket var stabilt och jag fick till ett bra flyt. Jag låg då trea, 0.4 sekunder efter ledande tjejen. En kul liten parentes var att tjejen som låg tvåa åker världscup så det var roligt att veta att jag kan ligga så nära en så duktig åkare med ett vanligt stabilt åk.

När det var dags för andra åket så stod jag på start och lyssnade på musik och drömde om seger. Jag var inte så nervös, kände att jag hade läget under kontroll och visste att det absolut inte fanns något som helst utrymme till att slappna av för mycket eller åka för säkert ifall jag skulle vilja ta en pallplats. Det är absolut inte några dåliga tjejer jag tävlade mot och vi var nog alla lika sugna att knipa säsongens sista tävling.
I andra åket startade jag då 28 ( man svänger alltid om startordningen så att tjejen som ligger 30:onde får starta först osv.) Banan hade hunnit bli spårig och åket ner var inte direkt skönt men jag kände att nu är det verkligen dags att kriga och j*vlar var jag kämpade. Kom i mål och var orolig för om det skulle räcka.
När jag kommer i mål såg jag att folk stod och klappade och samtidigt ropar speakern att jag tagit ledningen med nästan en sekund. Då kunde jag inte hålla mig och skrek av lycka.

Tjejen som låg tvåa körde ur i andra åket och när tjejen som ledde efter första åket kommer i mål som tvåa så fattar jag inte riktigt vad som hänt, förrän mina lagkompisar står runt mig och ropar " CORINNE DU VANN!!". Då blev det ett till skrik av lycka och många glädjetårar. En helt fantastisk känsla att få avsluta säsongen med karriärens första FIS-vinst. Så stolt över mig själv och så galet glad. Att se lyckan i tränarnas ögon och höra att de var stolta över mig är något jag inte kan lägga pris på. Ord kan inte beskriva lyckan jag kände igår.
Som pricken på i:et gjorde jag personbästa i punkter i och med 29 punkter! Så nästa år kommer jag ha mycket bättre ranking, men mer om det senare. Nedan några glada bilder från igår.

Suomenkielinen teksti viimeisen kuvan alla!

IMG-20150425-WA0009
Jag och killarna från skolan som också kom top 6 igår samt våran klippa till tränare, Magnus.

IMG-20150425-WA0010

Screenshot_2015-04-25-17-14-40
Tjejernas top 9. Ni vet inte hur galet det känns att äntligen få se sitt egna namn högst upp.

WOW, mikä päivä eilen!!
Eilen kilpailtiin tämän kauden viimeinen kisa ja ohjelmassa oli kaksi pujottelukisaa.
Ensimmäinen kisa ei mennyt ihan putkeen. Laskin hyvän ensimmäisen laskun mutta ihan viimeisillä kepeillä ennen maalia mokasin pahasti ja sinne se kisa vähän meni. Olin lopulta seitsemäs.
Mutta nyt niihin iloisiin uutisiin! Ensimmäisen kisan jälkeen, yritin aloittaa päiväni uudestaan. Söin uudestaan aamiaista, kävin aamulenkillä ja laitoin laskettelukamat päälle.
Startissa minulla oli hyvä olo ja ilokseni sain suosikki starttinumeroni, nimittäin numero 2!Ensimmäinen lasku oli mielestäni hyvä mutta ei mitenkään erikoinen. Olin ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena, 0,4 sekuntia johtajan jälkeen.  Hauskana sivuseikkana voisi todeta että ensimmäisen kierroksen toiseksi nopein on maailmancupin laskija joten oli kiva huomata että pystyn laskemaan samaa vauhtia maailmacuplaskijan kanssa ihan perusvarmalla laskulla.Toisen kierroksen startissa minulla oli hyvä fiilis ja unelmoin voitosta ja tunsin että homma on hallinnassa eikä edes jännittänyt hirveästi. Tiesin että nyt ei ole varaa varmistella vaan minun pitää
antaa kaikkeni jos haluan olla palkintopallilla kun kisa on päättynyt koska moni muukin janosi kauden viimeisen kisan voittoa.


Kun oli minun vuoro laskea, radalla oli jo vähän uraa ja lasku ei ollut
kovin mukava mutta taistelin kaikin voimin maalin asti. Maalissa en tiennyt
jos lasku riittäisi voittoon saakka mutta sitten näin että katsomossa
kaikki taputtivat minulle ja samalla kuuluttaja sanoi että tulin maaliin ykkösenä 0.8 sekunnin turvin.
Ensimmäisen laskun toiseksi ja nopein tyttö eivät pystyneet laskemaan minua
nopeammin ja kun kisa oli päättynyt en aluksi ymmärtänyt mitä oli
tapahtunut, asia valkeni vasta kun joukkuekaverit piirittivät minua ja huusivat ” Corinne sinä voitit!!!
Eilen tuli siis urani ensimmäinen FIS-voitto ja parhaat pisteet, nimittäin 29.02. Eilen itkin paljon ilokyyneleitä ja tunsin itseni voittajaksi. Eilinen oli niin huippupäivä ja voitto merkitsi niin paljon
etten edes voi sitä kuvailla.
Oli niin kiva nähdä miten iloisia minun valmentajat olivat minun
puolestani ja miten ylpeitä he olivat, vihdoin koko vuoden työ tuli
esiin!