Mösspåtagning och 20 år

imageimageimageimageimageimageMösspåtagning då! För er som inte vet vad det innebär så är det kortfattat den officiella dagen man första gången får lägga på sig studentmössan. Då var det en kort ceremoni där vice rektorn pratade om studenten och så sjöng vi och så fick alla ta på sig mössan. Senare fotades alla studenter tillsammans för första gången. Det var en rolig dag, någonting man alltid kommer komma ihåg!
Nyt on vaikea, en kyllä tiedä mikä "mösspåtagning" on suomeksi mutta se tarkoittaa suunnilleen " päivä millon saa laittaa ylioppilaslakin ensimmäistä kertaa päälle." Tämän päivän aikana kaikki ylioppilaat kokoontuvat koulussa ja rehtori puhuu vähän mitä on tulla ylioppilas jne. Sitten rehtori antaa luvan laittaa lakin päälle yhdessä ensimmäistä kertaa. Oli oikein hieno päivä minkä varmasti muistan pitkään.