Stubai Day 1 and 2

imageimageimageHej!
Första dagen här i Stubai bjöd på kanon förhållanden. Bra och hårt underlag som höll hela dagen. På morgonen var det lite dimmigt men senare på dagen sprack himmelen upp och vi fick blå himmel och sol, hur bra som helst! Vi åkte storslalom friåk hela dagen och för mig gick det riktigt bra. Jag utvecklas mycket hela tiden efter skadeåren så det är jätteroligt.
Igår när vi körde hem från backen möttes vi av en lång kö. Efter en stund såg vi vad kön berodde på, visade sig att bönderna tog ner sina kor från bergen så det gick en massa kossor mitt på vägen, sånt händer inte hemma :)

Hei!
Meidän ensinmäinen päivä täällä Stubaihissa tarjosi mahtavat olosuhteet. Kova pinta joka kesti hyvin koko päivän. Aamulla oli vähän sumuista mutta parin tunnin päästä aurinko tuli esille ja taivas muuttui ihanan siniseksi. Laskettiin suurpujottelu vapaalaskua. Minun laskut menivät oikein hyvin. Kehityn koko ajan loukkaantumisvuosien jälkeen, joka on minun mielestäni todella kivaa.  Eilen kun ajoimme hotellille rinteestä jouduimme pitkään jonoon. Huomasimme että maanviljeliät ottivat lehmänsä alas kylään. Keskellä autotietä käveli iso lauma lehmiä, semmoista ei tapahdu kotona :)

imageimageIdag började allvaret påriktigt. Väckning 6.00 och ut på morgonlänk, ute var det bäcksvart, så som ni ser på bilderna.

Tänään todellisuus valkeni. Herätyskello soi 06.00 ja sitten menin ulos aamulenkille. Ulkona oli todella pimeetä, mikä varmaan näkyy hyvin kuvissa.


imageimageimageimageimageVi åkte till backen vid 07.00 och sedan fick vi vänta i lifthusen tills liften öppnade. Vi var tvugna att vänta nästan 45 minuter så vi hann med några kortspel. Uppe i backen trodde vi att de hade kommit en massa snö, men till våran glädje märkte vi att det inte snöat alls och att det perfekta underlaget var kvar. Lite halvdålig sikt var det, men det är bra att träna på sånt också! Idag åkte jag första gången storslalombana på 1.5 år, svårt men roligt! Efter backen gick jag ut på en promenad, tyckte så synd om hotellets hund som bara låg i receptionen och hade tråkigt, så jag frågade ägaren ifall hunden ville komma med på promenad, och det trodde ägaren han gärna ville, så vi gick ut på promenad i ösregnet hunden och jag. Jag pratade svenska med honom fastän han säkert bara förstår tyska, nojoo nog gick promenaden bra på svenska också :)
Nu ska jag börja gå och lägga mig!
Godnatt :)

Lähdettiin rinteeseen 07.00 ja sitten jouduttiin odottamaan melkein 45 minuuttia hissitalossa kunnes hissit aukesivat. Ehdittiin pelata vähän korttipelejä.
Kun vihdoin pääsimme rinteeseen, luulimme että oli satanut paljon lunta, mutta onneksi näin ei ollut, kova pinta oli vielä jäljellä! Näkyvyys oli tänään vähän huonompi, sillä pilvet olivat aika alhaalla, mutta on hyvä myös harjoitella vaikeissa olosuhteissa.
Tänään laskin ensimmäistä kertaa suurpujottelu rataa 1.5 vuoteen, vaikeeta mutta hauskaa!
Rinteen jälkeen menin ulos kävelylle. Hotellin koira makasi tylsistyneen näköisenä laittialla joten kysyin omistajalta jos koira halusi tulla ulos kävelylle, menimme kävelylle kaatosateessa, minä ja koira nimeltään Samson. Puhuin hänelle ruotsia, vaikka hän ei varmaan ymmärrä muuta kuin saksaa, nojoo kyllähän kävely meni oikein hyvin myös ruotsiksi :)
Nyt on aika mennä nukkumaan!
Hyvää yötä :)