Mina två viktigaste träningsmål för våren 2019

Jag satt och funderade för ett tag sedan om jag borde lägga upp några träningsmål för våren. Min träning har löpt på väldigt bra senaste tiden. Jag har kört de flesta pass som jag tänkt mig och jag tycker kroppen svarat bra på träningen. Framförallt har det blivit till en rutin igen och samtidigt känts så kul. Det är inte längre världens grej att ta sig till gymet, vilket även var orsaken till att jag valde att uppgradera mitt medlemskap till ett år.

När jag funderade kom jag ändå fram till att något mål kan vara bra för mig, både för utvecklingen och motivationen. Sedan var ju nästa fråga vad de ska vara. Till slut bestämde jag mig för två mål som känns realistiska och motiverande att uppnå. Tidsperioden har jag lagt att ska vara exakt en månad efter min 25-års dag som är den den 26 maj. Det känns som en bra tidpunkt plus att det ändå är rätt så många veckor dit.

corinnelopning-7019.jpg
corinnelopning-7022.jpg

Mina träningsmål fram tills 26 juni

1. Kunna springa minst 5 km utan att få ont i knät.

Mitt knä började trilskas riktigt illa i höstas på grund av ett par nya skor som kändes så bra men som visade sig tyvärr vara allt annat. Sakta men säkert gjorde de att knät blev irriterat och det ledde till att jag inte kunnat springa något alls under detta år. Under månadernas gång har jag försökt stärka knät ytterligare och så ska vi gå på jakt efter nya löparskor. Sedan ska jag börja springa igen, försiktigt och lugnt. Öka på takten sakta men säkert.

Att springa 5 km är kanske inte så långt i sig men i detta målet handlar det inte för mig att utveckla min kondition som mest eller att känna att jag kan pressa kroppen till max, utan här vill jag stärka mitt knä så att jag kan springa utan smärta. För mig känns det tusen gånger viktigare än att springa något långlopp med ett knä som gör ont och svullnar upp.

****

2. Träna benböj och frivändningar 5x5 med samma vikt som sommaren år 2016

Under år 2016 kände jag att träningen löpte på relativt bra och att jag tränade på sådana vikter som jag var nöjd med. Efter min långa paus med styrketräningen har jag hittat glädjen igen men däremot är ju min styrka något helt annat i dag än det var då, vilket ju är 100 % förståeligt. Eftersom jag inte känner mig stark nog att lyfta några som helst maxlyft har jag lagt upp ett mål om att träna benböj och frivändningar på samma vikter som jag låg på under sommaren 2016.

Det känns som ett realistiskt mål som inte kan vara skadligt för min kropp eftersom jag då ska klara av att lyfta fem gånger samma vikt under fem varv. Eftersom vikterna då är lägre än vid maxlyft är skaderisken mindre plus att det stärker kroppen på ett bra sätt. Kommer successivt öka vikterna under veckornas gång och hittills märker jag att jag utvecklas hela tiden. Mentalt känns det också mycket enklare eftersom jag ju vet att jag är kapabel till att lyfta de vikterna.

Så det var mina mål. Som ni kanske märker är temat inte maxprestationer utan istället trygga mål som inte kan vara skadliga för kroppen. Det är viktigt för mig, att träningen stärker - inte söndrar.

Har du några träningsmål för våren 2019?

Räknas fredagen till helgen?

Hej lördag! I dag tänkte jag berätta lite mer om helgens planer. En del har ju hänt och en del väntar. Brukar vara ganska försiktig med att berätta om saker som ska hända på förhand men i dag får det bli ett undantag. 

När Laban frågade mig igår vad jag har för planer i helgen så svarade jag först att det inte var så mycket samtidigt som jag i samma sekund förstod att det där var allt annat än sant. Det händer nämligen en hel del under denna helg.

IMG_5103.JPG

Jobb, kompishäng och ensamtid

Fredag:  Vet aldrig om man ska räkna med fredagar til helgen? Tycker de känns som en blandning mellan helg och vardag så därför får fredagen komma med. 

Kort och gott såg dagen ut så här: Jobb, planeringsmöte med Ellen & Kalle samt möte med mitt andra projekt. Därefter tog vi en promenad i det härliga vädret med Maria och så avslutade jag dagen med en hemmakväll. Jag är rätt dålig på att bara vara ensam hemma under helgkvällar, vilket jag tror jag skrivit om innan?

Därför tänkte jag att det var en bra grej att öva på i går, så efter promenaden kom jag hem, duschade i lugn och ro och såg några avsnitt av Wahlgrens värld samtidigt som jag pysslade på i lägenheten. Passade även på att börja läsa boken ovan som jag måste ha läst klart till måndag. Har läst ca. 30 sidor nu och är hittills inte helt övertygad men jag hoppas den bara blir bättre och bättre. Hur som helst blev det en väldigt fin och lugn fredag och det kändes faktiskt riktigt skönt att vara hemma själv. Övning ger färdighet.

IMG_5102.JPG

Lördag: I dag har jag börjat dagen med en kaffedejt med en annan av mina närmsta vänner som också heter Maria och därefter har jag varit iväg på ett roligt jobbuppdrag i några timmar. Denna gång håller jag i en privatkurs inom bland annat fotografering och det är så himla kul. Involverat i kursen är också en del livsstilsrådgivning så jag får verkligen använda mycket av mina olika kunskaper. Det gillar jag!

Ikväll kommer Ellen och Melle hem till mig och så blir det middag och mys för hela slanten. Dessutom ska Ellen bli övernatten hos mig efter vår middag. Denna gång är det 100% kompistid som gäller. Vi kommer säkert få påminna varandra några gånger om att inte snacka jobb. Bra problem ändå, betyder ju att vi verkligen brinner för vad vi gör! Tror dock det kommer vara lättare att inte prata jobb nu när Melle också är med. Ska bli så fint att spendera kvalitetstid med dem två.

IMG_5101.JPG

 Söndag: I morgon vaknar jag som sagt upp bredvid Ellen vilket ju bara det är ett ypperligt sätt att spendera en söndag på. Vid lunch ska jag låna Fammos bil för att köra ut till mina morföräldrar. Har inte träffat dem på ett tag så det ska bli roligt att få spendera tid med dem. Moffa berättade att vi ska äta fisksoppa till lunch och det ska jag berätta er är den absolut godaste fisksoppan man kan få. Jag vet inte vad de gör med sin fisksoppa men den är på något vis alltid extra god.

Ska försöka vara helt ledig imorgon fram tills kvällen när vi ska ha ett kort möte med projektgänget. Blir därför mycket social tid i morgon både under dagen och på kvällen när jag kommit hem. Nu ska jag börja runda av här för jag märkte precis att klockan var mer än jag trodde och jag har några grejer som måste fixas ännu med företaget innan tjejerna kommer hit. Kramis!

Mitt första fotojobb med företaget!

I veckan har jag nått en milstolpe med mitt företag, nämligen gjort mitt första betalda fotojobb! I mitt deltidsjobb som mediaproducent fotar jag ju varje vecka, ibland nästan dagarna i ända plus att jag fotar mycket till bloggen,instagram och på fritiden. Trots det kändes det på något vis riktigt nervöst att göra detta fotojobb, samtidigt som det var så kul! Jag vet ju vad jag håller på med. Känner mig säker i min stil och vad jag gör men ändå flög det runt lite fjärilar i magen.

Det känns så stort och roligt att jag nu har mitt egna företag med mina egna kunder.

Finlandssvensk fotograf i Helsingfors

Som ni kanske märkt har jag inte gjort någon som helst reklam för mitt företag ännu och det beror helt enkelt på att jag inte hunnit. De uppdrag jag har just nu har kommit genom annat håll vilket såklart är superkul! Under våren / sommarens gång är planen att börja marknadsföra mitt företag och vad jag faktiskt gör i företaget mer. Då kommer vi även ha lanserat med Ellen vilket gör att allt är enklare att prata om utan att behöva utelämna information som ännu inte är officiellt. Fortsättning följer med andra ord.

Nu ska jag fortsätta redigera bilderna, ville bara kika in här och berätta åt er om detta.

Vill du boka mig för ett fotouppdrag? Då kan du antingen maila mig på hello@corinnegronholm.com eller använda dig av kontaktformuläret här! Tveka inte att höra av dig :)

En lägesuppdatering om livet under mars månad

Hejhopp! Jag är nyligen hemkommen från gymet och sitter för tillfället och knaprar i mig torkade bär och nötter samtidigt som fingrarna får smattra på tangentbordet. I dag tycker jag det är läge för en hederlig vardagsuppdatering!

helsingforsmars-2.jpg

Jag tänkte egentligen börja med att skriva något i stil med att “jag är tillbaka”, när jag i samma stund hejdade mig och kom på att jag ju faktiskt bara varit utan att blogga i söndags och i går vilket troligen största delen av er inte ens märkt av. På något sett är bloggen en så viktig del av dagen att det på riktigt känns tomt om jag inte bloggar på en dag, speciellt om det är på sådana dagar som jag i vanliga fall brukar blogga.

Nåväl. Dagarna flyger fram och på grund av mycket jobb samt periodbyte har bloggen fått lida en aning. Imorgon ska jag däremot ha en skola + företag / bloggdag vilket ska bli riktigt roligt som omväxling, eftersom jag då hoppas komma ikapp med det jag ligger en aning efter i, gillar ju som ni vet att alltid ligga lite i framkant. Planen är att åka hem till Jennifer och jobba där samt äta middag ihop för att också spendera kompistid och inte bara jobba hela tiden.

corinnekaffe-8939.jpg

I övrigt rullar livet på med god känsla och jag känner mig tillfreds. En aningen för högt tempo råder fortfarande men jag försöker hela tiden tänka efter lite extra för att få in tillräckligt med motion och återhämtning. Dessutom har jag hunnit med en hel del kompishäng vilket alltid ger så mycket energi. Har också prioriterat träningen högt vilket som alltid visar sig vara ett vinnande koncept. Skrev faktiskt upp mig i dag på ett helt års medlemskap (har hittills kört månadsvis) på gymet så nu hoppas jag att träningsmotivationen håller i sig.

Hur går det för er med 30 dagars yogautmaningen? För min del går det riktigt bra tycker jag. Har kört alla dagars förutom en, så har nästan klarat målet. Det har blivit antingen morgon- och kvällsyoga för mig, lite beroende på hur dagen sett ut. Ytterst skön stund på dagen oavsett. Nu ska denna dam fixa ihop en smoothie och börja varva ner för att komma i tid i säng. Hörs imorgon, kram!

En spontan resa till Bergen i Norge

Hej kära du. Hur har veckan börjat? Jag kom hem sent i går så blev en kortare natt men har ändå känt mig pigg i dag. Beror säkert på att vi sovit gott och länge i helgen. På tal om helgen, vet ni vad vi fick för oss? Jo att åka till Bergen i Norge!

Bilder från Bergen i Norge

Vi bestämde att åka rätt så nyligen när både jag och Laban hade en lucka i kalendern. Vi har ju verkligen gått in fullt ut för att upptäcka Norden och därför passade det så bra med Bergen. Så som jag skrivit så många gånger, man behöver inte åka långt för att upptäcka nytt. Det finns så mycket fint att upptäcka och se bara i Norden och därför behöver man absolut inte alltid åka ner till Europa om man är ressugen. Så mycket bättre för miljön också. 

Bergennorge-8638.jpg

Under vår helg regnade det typ dygnet runt vilket gjorde att vi mestadels körde inomhusmys i form av bland annat mycket fika. På söndagen fick vi dock ta del av riktigt vårväder. Njöt lite extra av att känna solens varma strålar mot ansiktet. Dock var vädret lite lömskt och det blev riktigt kallt i skuggan och där det blåste mer.

Bergennorgecorinnegronholm.jpg

Bergen visade sig vara en stad som är toppen att åka till även under en kortare helg. Mycket fina hus och vyer att se på. Dessutom fick vi se ett ljus som överträffade allt det andra, kolla bland annat på bilden ovan.

Maten var helt okej, dock inte något som imponerade speciellt mycket på varken mig eller Laban, men helt okej. Dock är det ju superdyrt i Bergen vilket man ska vara beredd på om man inte har tillgång till ett kök och därmed måste äta ute.  

Bergennorge-8658.jpg

Det bästa med helgen var som ni säkert kan tänka er, att få uppleva ännu en ny stad tillsammans. Att stå och kramas högt uppe på ett berg är en magisk känsla. Jag är så tacksam för alla resor och helger vi får ihop. 

I sin helhet fick vi en fantastisk helg i Bergen och rekommenderar verkligen alla att åka dit om man vill se vackra landskap och en fin stad. Tänkte skriva ett mer informativt inlägg om Bergen senare i veckan så då får ni veta ännu mer. I dag låter jag bilderna tala lite för sig själv. Hoppas du får en fin kväll, kram!

Byn i Bergen
Corinne Grönholm blogg

Tre lärorika tankar från i dag

I dag har jag kommit till tre insikter som jag tänkte dela med mig av. Både kring relationer, träning och mat. Viktiga insikter i livet helt enkelt!

En bild som inte är från i dag, men jag minns att jag kom fram till många kloka insikter då också.  

En bild som inte är från i dag, men jag minns att jag kom fram till många kloka insikter då också.  

  • Du kan inte förvänta dig att din partner eller vän vet vad du tänker på och vad du förväntar dig av den andra, speciellt i nya situationer. Därför måste du vara tydlig och berätta. Det är även bästa sättet att undvika onödiga konflikter. 
  • Det är egentligen inte så jobbigt att träna på gymet. Det som är jobbigast är att bestämma sig och ta sig tiden för att gå dit. 
  • Brieost och päron måste vara en av de godaste kombinationerna man kan få på denna jord. Det kan aldrig bli för mycket brieost och päron. 

Med dessa ord önskar jag dig en fantastisk lördag kväll. Vi hörs imorgon, kram!  

Kom med på 30 dagars yogautmaning!

Det var länge sedan jag gav er olika sorters uppgifter eller utmaningar. Jag har tidigare fått feedback av er att ni gillar dem vilket gör mig väldigt glad! Därför har jag nu funderat en hel del på vad vi kunde hitta på och nu har jag kommit på något. Jag vill utmana dig som läser att komma med på min 30 dagars yogautmaning! Utmaningen är 15 minuter lång och min tanke är att vi ska yoga varje dag i 30 dagar i sträck. Hur härligt låter inte det?

Från en magisk strand i Marocko. Här hade jag gärna yogat varje morgon.

Från en magisk strand i Marocko. Här hade jag gärna yogat varje morgon.

Jag kommer försöka börja varje morgon med utmaningen. Om det känns för stressigt så flyttar jag utmaningen till kvällen innan jag ska sova. Det viktigaste är att utmaningen ska ge oss energi och kännas bara allmänt härlig. Samtidigt hoppas jag att vi kommer märka att vi blir mer rörliga, får en fin rutin (ta t.ex. hjälp av Julias inlägg om du behöver tips för att få igång rutiner) och att det känns bra att börja dagen med att ta det lugnt och väcka kroppen. För att inte låta detta bli för utsvävat tänkte jag sammanfatta utmaningen så ni vet vad som gäller.

30 dagars yogautmaning i korthet

  • Yoga 15 minuter varje morgon (eller kväll)

  • Ta hjälp av youtube till exempel min favoritinfluencer Josefine Dahlbergs 15 minuters yogapass. Jag tror att jag kommer börja med hjälp av det för att komma in i rutinen utan att behöva fundera så mycket!

  • 30 dagar i sträck - inga ursäkter är tillräckligt stora, förutom sjukdom förstås. Men ursäkten “jag hinner inte” är absolut inte godkänd. Prioritera ditt välmående! <3

Jag föreslår att vi börjar direkt och därmed kör första dagen på utmaningen igång i morgon och då blir den sista dagen den 13 april (dagen innan riksdagsvalet i Finland!) . Nu återstår bara frågan: Är du med?

Högt prioriterade planeringsmöten och sommarlängtan

Hälsningar från Ekenäs! Jag har precis landat hemma i Ellens soffa vilket känns så skönt. Det är ett tag sedan jag var här senast och som ni vet så tycker jag det är så mysigt att komma och hälsa på. 

I kväll kommer vi ha planeringsmöte och bland annat bestämma lite mer kring lanseringen av allt det vi hållit på med under de senaste året. Vi har sedan start bestämt oss för att alltid prioritera planeringsmöten eftersom vi båda två gillar struktur och vi ser det nästan som ett måste att hela tiden hålla varandra uppdaterade kring vad som händer för att kunna bygga ett så välfungerande företag som möjligt. 

Ekenascorinne-1345.jpg

Samma sak gäller mina andra projekt jag har på gång. I dem har jag också lyft upp vikten av att ha planeringsmöten med jämna mellanrum så att man vet vad som gäller och också vad alla förväntar sig av varandra. Ibland kör vi på distans men målet är att så ofta som möjligt köra på plats. Jag tror det är viktigt både för gemenskapen men också för kreativiteten. Jag har nämligen märkt att inom de branscherna jag jobbar med mitt företag så föds alltid de bästa idéerna på plats och tillsammans. Visst kan man vara idérik även på distans men på något vis finns det något speciellt med att diskutera på plats. Dock tycker jag det är viktigt att planeringsmöten är effektiva och fokuserade. Får nippor av möten där man diskuterar ditt och datt utan att komma fram till något vettigt.

Ekenassolnedgang-1334.jpg

Tillbaka till Ekenäs. När jag satt på tåget påväg hit gick jag igenom lite gamla bilder från Ekenäs och hittade bland annat de två ovan. Minns att vi fick uppleva en fantastiskt solnedgång på den dagen när vi firade min födelsedag ihop. Dom här bilderna fick mig verkligen att längta till sommaren. 

Som så många andra tyckte jag det kändes riktigt trist när marken fylldes med snö igen. Jag längtar verkligen efter sommaren och ser så mycket fram emot att lägga undan alla tjocka vinterkläder och ta fram de somrigare varianterna. Märker att mina tankar allt mer går mot sommaren och kring hur jag vill spendera den.

Som det känns just nu kommer jag köra ganska långt på en Norden semester i år igen. Dock blir det inte lika lång semester för min i år, vilket kanske inte är så konstig med tanke på att jag hade så lång semester senast. Nåväl, det är ju inget som behöver bestämmas ännu. Antar att jag är lite väl ivrig inför sommaren och värme att tankarna svävar iväg. 

Nu ska vi börja med möte här, ha en fin kväll! Kram. 

Glöm inte bort att sova ordentligt!

I mitt liv är det ofta högt tempo och jag har ju skrivit många gånger inlägg om vardagsbalans, att undvika onödig stress osv. När jag lyssnar på podcaster eller överlag på människor i min omgivning, så hör jag ofta hur personerna berättar att de suttit uppe halva natten och jobbat eller gjort på något skolarbete. Det gör mig alltid lite orolig, för det kan ge dåliga signaler om att man måste jobba sena kvällar och nätter för att lyckas och för att jobba hårt. Visst krävs det ofta hårt jobb för att göra något ordentligt, men det hårda jobbet får aldrig gå över din nattsömn. 

IMG_4726.JPG

Att sova ordentligt och tillräckligt är väldigt viktigt och även ett av det bästa du kan göra för ditt egna välmående. Din sömn indikerar också ofta på hur du mår (finns såklart undantag) men för de flesta kan orolig sömn eller svårt att somna vara en indikator för att du är till exempel för stressad eller går och oroar dig över något. För mig är det åtminstone så. 

Förra veckan märkte jag att jag sov oroligare än jag brukar göra. När jag kom hem till Stockholm så berättade jag det åt Laban och sade att vi verkligen måste satsa på att få ordentligt med sömn under helgen.

För att jag ska må bra och klara av vardagens höga tempo så behöver jag mycket sömn. Om jag märker att jag sover oroligt så tar jag tag i saken genast. Funderar på vad de kan bero på och vad jag kan göra för att sova bra igen. Det kan vara allt från att äta bättre och inte så kort inpå innan jag ska sova, att träna mer eller tidigare på dagen. Att lägga mig tidigare eller att se till att jag har tillräckligt med tid för att slappna av innan jag ska sova. Ingen förändring sker ju över en natt men det är lättare att åtgärda ju fortare man tar tag i saken.

IMG_4727.JPG

Så vad försöker jag egentligen komma fram till? Jo, oavsett hur höga mål du har eller hur mycket jobb du har, prioritera alltid din sömn. Lägg ett stoppdatum när du ska sluta jobba (jag har t.ex. absolut senast 21.30) och håll dig till det. Hellre då lägga dig i tid och vakna tidigare på morgonen än att svänga på dygnet och vara vaken halva natten. Se till att få minst 7-8 timmar sömn per natt och var lyhörd för kroppens signaler.

Sover du bra så är det i de flesta fall ett tecken på att du också mår bra. Sover du dåligt så indikerar det på att du måste lyssna på kroppen och ändra på något i din vardag för att få din återhämtning. När du sover bra känner du dig pigg och orkar genom hela dagen. Kom ihåg att ditt välmående är viktigare än fina jobb och prestationer. ❤️

Vill du läsa mer inom samma ämne? Då vill jag tipsa om mitt inlägg: Hur kan jag förbättra min sömnkvalitet?  Hoppas du får med dig något nytt eller åtminstone en bra påminnelse! 

Att fånga ögonblick och mina tankar kring att hitta rätt känsla

När vi var på stugan frågade min kompis en ytterst intressant fråga, nämligen vad det är som jag gillar så mycket med att fotografera. Jag funderade en stund, för det finns så mycket fint med att fota, om du frågar mig. 

skargard.jpg

För mig handlar det mycket om att fånga ögonblick som annars bara skulle gå förbi. Att föreviga en fin detalj, ett skratt eller ett minne. För mig är det ett sätt att också ta in stunden lite extra, speciellt när jag fotar natur. Det behöver inte alltid vara perfekt och uppstyrt, gärna tvärtom. Jag gillar till exempel att fånga in en stämning. Så som på bilden ovan och nedan. Ingendera är kanske perfekt på papper, men jag tycker de är perfekt för de avspeglar exakt hur det är och var. Dessutom är de fantastiskt vackra.

frukostbild.jpg

Christina har skrivit en del om att fota frukostar som inte är perfekt upplagda och stökiga bord. Jag kan finna en stor charm i just det, att fota av något i stunden. Gillar också att hon tar upp det, för att belysa att det finns något fint med ett helt vanligt frukostbord. För mig är känslan viktigast. Jag gillar dock inte för röriga bilder där allt ligger hur som helst och man har spillt på golvet. Jag uppskattar det vardagliga, som för mig är vardag. Ibland ser det ut som ovan och ibland en städigare och mer uppstyrd version till exempel på ett café.

Det viktigaste för mig är känslan och att det är äkta. Att det avspeglar att så här såg det ut och det här åt vi. Så tänker jag alltid när jag fotar mina recept. Att de ska vara normala portioner och att maten ska vara upplagt snyggt, utan att det blir för mycket. 

grytor-8446.jpg

Jag tycker mest om att fota detaljer och människor. Även solnedgångar och skärgård står högt på listan.  På min snart ett år gamla dator finns redan 15 000 bilder. En del redigerade och klara, andra har bara fått ligga kvar. Kanske jag någondag kollar på dem, kanske inte.

pelargon.jpg

Det viktigaste i mitt fotande är att det aldrig ska bli ett måste. Det får heller inte bli att man bara fotar och inte upplever livet. Det är superviktigt. För ett tag sedan tappade jag lite bort mitt sätt att fota på. Började tänka för mycket på hur bilden skulle se ut, på fotovinklar och trix jag lärt mig. Visst är det kul att lära sig nytt, men det känns viktigt för mig att det fotande jag gör på min fritid och till mina kanaler aldrig blir en stressfaktor. Blir det inte bra så blir det inte och då är det inte hela världen.

När jag jobbar har jag lite annorlunda inställning till fotandet, då är det klart jag har mer press och tankar kring att fånga de bilderna som kunden vill ha. Men på min fritid och på bloggen är det fånga ögonblick och känslor som gäller. Framförallt ska det vara kul. Jag njuter av att komma in i mitt kreativa flow där jag får ta del av livets vackra och ibland även trista detaljer.

ljus.jpg
brasa-8401.jpg

Vill du läsa mer? Jag har tidigare skrivit om det här med perfektionshets och mina tankar kring att skriva om det äkta och ärliga livet i mitt inlägg: Är min blogg äkta eller förskönad version av livet? - Mina tankar kring att bidra till perfektionshets. Spana gärna in det om du är intresserad att läsa mer kring mina tankar om det.