Livets drömhelg och telefondetox

WOW. Det är det enda jag kan säga när jag tänker tillbaka på helgen som varit. Den har nämligen levererat deluxe. Jag vet inte riktigt ens var jag ska börja, en del upplevelser och dagar är svåra att med ord göra rättvisa, men jag ska åtminstone försöka.

sommarbilder_corinnegronholm-40.jpg

Först och främst kan jag konstatera att det var svårt att hitta många olika sorters bilder att visa upp från helgen, för jag har cirka 15 stycken att välja på. Av dem är majoriteten sådana jag fotat bara för att ha som minne. Resterande hittas i detta inlägg, men nu när jag tänker efter så beskriver de helgen ändå rätt så bra. Orsaken till att det inte blivit fler stavas telefondetox, vilket jag tänkte berätta mer om alldeles strax.

Som du kan se har helgen spenderats ute i skärgården, närmare bestämt Stockholm skärgård. Det är två goda vänner till mig och Laban som hade sommarstället dit dom bjöd in oss för ett dygn av härligt häng, god mat och badande. Tanken var att köra fredag - lördag men när lördagen kom och vi hade det så orimligt bra, så bestämde vi spontant att stanna en natt till. Totalt blev det tre ytterst värdefulla dagar ute i skärgården.

sommarbilder_corinnegronholm-24-2.jpg

Vad har vi gjort då som gjort det hela så himla speciellt? Enklast förklarat så skulle jag säga så här: Levt sommarlivet till fullo. Vi har badat otaliga gånger, ätit sommarmat, badat lite till, solat, pratat, lyssnat på musik, tränat, ätit lite mer, yogat på bryggan osv. Bara haft det himla gött helt enkelt.

En kväll körde vi fiLmkväll på brygGan. Fint sommarminne att ta med sig.

En kväll körde vi fiLmkväll på brygGan. Fint sommarminne att ta med sig.

Jag valde att köra en riktig telefondetox helg vilket innebar att jag kollade på mobilen en gång på morgonen, en gång på dagen och en gång på kvällen. Mellan dessa tidpunkter låg den i min väska i stugan. Totalt blev det 30 min skärmtid under till exempel lördag. Väldigt välbehövligt.

I och med att jag körde en telefondetox så började tankarna snurra. Just nu är jag nästan helt säkert på att jag ska köra samma system även under min semester. Max 30 minuter på telefonen per dag och resterande tid får den vara undanstoppad i fickan. Det är nämligen viktigt att lägga undan den helt och hållet för att den inte ska kunna trigga hjärnan. Finns mycket otroligt intressant forskning kring detta. Kanske borde skriva ett eget inlägg om detta?

Nu när jag försöker skriva detta inlägg så märker jag att jag inte riktigt kan förklara så mycket mer än så här. Kanske det egentligen inte ens behövs? Tack livet och sommaren för dessa dagar. För att jag kunde slappna av ordentligt, bara leva livet och njuta. Det var magi.

Mina träningsmål för sommaren 2019

Nu när jag avklarat vårens träningsmål, eller åtminstone ett av dem, så kände jag att jag ville lägga upp nya träningsmål. Denna gång tänkte jag lägga upp tre mål för denna sommar. Jag skrev ju tidigare om att jag valt att lägga upp mina mål redan under sommaren istället för hösten och då var jag ännu inställd på att igen köra två mål med träningen, men efter några dagars funderingar valde jag att lägga till ännu ett mål, som troligen kommer vara det svåraste mentalt men lättaste fysiskt.

Nyckeln är realistiska träningsmål

När jag började lägga upp träningsmål igen efter en paus kände jag mig osäker. Kommer det kännas kul eller bara jobbigt? Till min glädje har det fungerat bra att ha mål. Det har känts motiverande, en aning pushande men aldrig stressigt. Övertygad att en av nycklarna till att lägga upp träningsmål som gör gott, är att lägga upp mål som är realistiska. För det första ska de vara möjliga att nå och inte vara för många. När jag elitidrottare hade jag rätt så många träningsmål men då var förutsättningarna totalt annorlunda. Då kunde jag prioritera träningen väldigt högt upp. Numera är läget lite annorlunda.

Träningsbloggare från Helsingfors

Mina tre träningsmål fram till den 2 september

Denna gång tänker jag mig att nästa “deadline” är den 2 september. Då har jag jobbat, varit på semester och hoppeligen både vilat upp mig men också haft tid att träna. De målen jag listat nu ser delvis ganska lika ut, förutom att de är tre, varav en av dem fokuserar bara på återhämtning och kroppsvård.

Ska vi kika på vad jag listat för mål denna gång?

1. Springa 7 km utan utan smärta

Liknande mål som sist, men denna gång höjer jag målet från 5 km till 7 km. I och med att det gick såpass bra med knät och det känns som att jag hunnit stärka upp knät i lugn och ro så känns det kul och nödvändigt med ett nytt mål. Dock känner jag att det inte är läge att ta i för mycket och därför känns 7 km ganska lämplig. Samma regler gäller denna gång: Det är inte hastigheten som är viktigast utan hur det känns. Det ska inte göra ont och knät får bestämma takt och belastning. Blir kul att se om detta går att genomföra!

2. Träna benböj och frivändningar 5x5 med samma vikt som sommaren år 2016

Exakt samma mål som inför våren 2019. Eftersom jag inte klarade det så känns det rimligt att ha med igen. Denna gång kommer jag prioritera styrketräningen mer än jag gjorde under våren / försommaren. Eller egentligen kommer jag prioritera träningen högre överhuvudtaget. Det kommer också vara möjligt att göra denna gång när jag faktiskt HAR förutsättningar ATT göra det.

3. Få in minst ett pass i veckan med fokus på återhämtning och kroppsvård

Det här tror jag kommer vara utmanade men så otroligt välbehövligt. För fastän det här är det lättaste passet rent fysiskt så tror jag det kan vara svårt att prioritera. Jag tänker mig att minst ett pass i veckan ska bestå av yoga eller någon annan träning som fokuserar på återhämtning och kroppsvård. Det kommer både kropp och sinne må så gott av.

Blogg om hälsa och träning

Nu gäller det bara att sätta igång! Har du redan funderat på vilka dina träningsmål är för slutet av sommaren och början av hösten?

Ed Sheeran live i Helsingfors + Bra att veta inför dagens konsert

Hej kära ni. Oj oj, jag vet inte ens vart man ska börja efter en kväll som i går. Som ni vet var vi på Ed Sheerans konsert och jäklar vilken show han bjöd på. Den mannen, han kan musik. Under en kväll sjöng han både lugna och snabbare låtar, rappade, bitboxade, spelade gitarr, fixade och trixade med en massa effekter och drog igång världens feststämning. Några historier och skämt på det ännu till. Det mest utmärkande var att han gjorde allt detta helt ensam på scen.

public.jpeg

Jag som älskar musik och konserter var på toppen humör som vanligt. Finns få saker som får mig att känna mig lika levande som live-musik. Började redan spana in fler konserter man kunde gå på i augusti. Dock tror jag det kan vara svårt att hitta någon som toppar Ed Sheeran.

Två absoluta favoriter, Cessi och Linnea. <3

Två absoluta favoriter, Cessi och Linnea. <3

Som ni säkert kan gissa hade jag med mig ypperligt sällskap i form av tjejerna ovan + Seba som just under denna bild råkade vara iväg. Har en bild på hela gänget men tyvärr syns för många okända personer på bilden och pga GDPR vågar jag inte publicera den. Nåväl, fantastiskt sällskap hade jag med mig hursomhelst. Det känns som att förutsättningarna att ha en bra kväll är skyhöga om man har med sig bra sällskap, då kan det knappast bli dåligt. Vi kunde allihopa konstatera efteråt att detta blev en kväll vi sent kommer glömma.

public.jpeg

Konserten hölls ute på Malms flygplats vilket ju var en intressant lösning för en stor konsert. Även Ed Sheeran berättade att detta var första gången han spelade på en flygplats, så det verkar inte höra till vanligheterna att ordna konserter på flygplatser. Så här i efterhand så måste jag ändå konstatera att det fungerade riktigt bra att ordna konserten på flygplatsen. De hade byggt upp ett fint område och det kändes luftigt och tryggt.

På tal om tryggt. Innan konserten kände jag mig lite orolig i och med att det varit stökigt inne i Helsingfors centrum bara någon minut innan vi skulle börja bege oss mot Malm. Dessutom har, åtminstone jag, blivit mer uppmärksam kring vad som faktiskt kan hända under en konsert vilket givetvis är sjukt tråkigt och inget som jag vill att ska begränsa en. Dock hade jag gärna fått med lite tips på vägen för att få en så trygg och fin upplevelse som möjligt och därför tänkte jag dela med mig av några punkter som kan vara bra att tänka på och veta för dig som ska gå på kvällens konsert.

public.jpeg

Bra att veta inför Ed Sheerans konsert den 24 juli i Helsingfors

Eftersom det inte är bara en kompis som hört av sig och frågat om praktiska tips inför kvällens konsert (vilket jag verkligen förstår) så tänkte jag dela med mig av mina bästa tips som kan vara bra att ha med sig inför dagens konsert. Ed Sheeran spelar alltså även i dag och vad jag har förstått så ska dagens konsert vara ännu större än i går. Hörde att någon sade att vi var kring 50 000 igår så undrar hur många det isåfall blir ikväll.

1. Kom i tid till konsertområdet

Vi åkte med ett tåg som gick strax efter 17, och skulle egentligen ta ett som gick någon minut innan men tågvagnarna var så överfulla att vi fick ta ett tåg som gick några minuter senare. I det tåget var det dock inte alls trångt, så den biten gick bra.

Väl på plats är det lätt att hitta till rätt plats eftersom det både finns pilar & personal överallt + att du knappast kommer vara den enda som går åt samma håll. Förbered dig på att köa och gå rätt så långsamt direkt från start. Från tågstationen var det cirka 2 kilometer att gå till konsertplatsen.

2. Ät och drick ordentligt innan

Visst finns det mat och dryck på området men med tanke på att du troligen kommer behöva köa en del + att det är närmare 30 grader utomhus och strålande sol så rekommenderar jag verkligen att äta och dricka vatten ordentligt innan.

3. Kom ihåg att ta fram biljetterna och glöm inte ID

För de flesta i vårt sällskap fungerade inte internet när vi närmare oss flygplatsen och därför rekommenderar jag att ladda ner biljetterna på förhand. Dessutom kollar de ID på den personen som köpt biljetterna så glöm inte ditt ID hemma.

4. Ha på dig bekväma skor

Du kommer gå, köa, stå och vänta mycket. Dessutom är det asfalt överallt vilket gör att man får riktigt ont i fötter och kroppen överlag om man står och dansar i flera timmar med dåliga skor. Så tänk på att ta på dig bekväma skor!

5. Respektera andra

Jag tror att detta är den absolut viktigaste punkten. Det vill säga att respektera varandra. Rök inte i publiken utan rök på de områdena som är utsatta. För någon som mig, som har problem med astma + känslig för starka lukter så kan det vara riktigt jobbigt att stå bredvid någon som röker. Samma gäller i köerna. Om alla bara tar det lugnt och respekterar varandra så förlöper allt väldigt lugnt och fint.

Kön på väg ut från området kändes oändlig. Som tur var det mycket vackert samtidigt!

Kön på väg ut från området kändes oändlig. Som tur var det mycket vackert samtidigt!

6. Förbered dig på långa köer på vägen hem

Vi var förberedda på att det skulle vara långa köer och mycket folk på vägen ut. Men det var verkligen MYCKET folk och köer på vägen ut. Jag tror vi räknade med att det tog nästan 2 timmar för oss att komma till centrum från området och då vet jag att vi hade tur jämfört med många andra. Så förvänta dig att det kommer ta länge att komma ut från området. Dock förlöpte allt väldigt lugnt så inget att stressa över :)

7. Ha kul och prata med personalen om du känner dig otrygg

Hela vårt gäng kände verkligen att man kunde vara lugn och trygg under hela konsertens gång. Klart man funderar på vad som skulle kunna hända, men samtidigt är det bättre att fokusera på att ha kul eftersom det ändå inte är något man kan påverka. Jag vet, lättare sagt än gjort, men ändå bra att försöka lägga fokus på rätt saker. Det fanns mycket personal på plats så om du känner dig otrygg så är det bara att snacka med dem.

Ha det så skoj ikväll, fastän jag var där igår så är jag avis på er i dag. Ni kommer ha det MAGISKT bra!

Sommarlistan år 2019

För ett tag sedan såg jag att Karolina hade delat med sig av en sommarlista på hennes blogg och jag tänkte att jag självklart borde fylla i den. Sedan har veckorna gått och sommaren är ju redan i full gång men eftersom mycket ännu är kvar så kände jag att det inte är för sent för denna lista. Speciellt då jag inte ännu haft semester utan fortfarande har den framför mig.

Förövrigt gillar jag listor. De ger en fin struktur för ett inlägg plus att de hjälper en att svara relativt kort och koncist på frågor som åtminstone jag tycker brukar vara roligt att läsa om. Så i dag ska vi se vad den listan innehöll. Jag valde dock stryka några frågor som typ: När blir du brun? Eftersom jag tyckte de var rätt så ointressanta. Nu kör vi!

public.jpeg

En snabb titt tillbaka till sommaren 2018

Vad gjorde du förra sommaren?

Förra sommaren var annorlunda än denna sommar eftersom jag då fortfarande var anställd och inte ännu egenföretagare vilket gjorde att jag hade semester i hela 6 veckor! Jag hängde mycket med Laban (såklart) och med mina kära vänner. Dessutom blev det mycket träning blandat med återhämtning. I och med att det var så varmt som det var, så badade och solade jag i massor. Uppfyllde också inte bara en utan två drömmar, nämligen att se Petter och Eminem live! Så mäktigt. Blev även en resa till Riga, en till Tallinn och så kortare resor i Sverige. Man kan minst sagt säga att förra sommaren levererade!

Vad var det bästa med förra sommaren?

Oj så svårt att välja. Kanske det att jag hade semester och därmed möjlighet och TID att göra allt det jag gjorde, samt att jag spenderade så mycket kvalitetstid med nära och kära.

Bild Från riGaresan med veronicA

Bild Från riGaresan med veronicA

Ett roligt minne?

Alltid så svårt att säga ett minne när det finns massor. Ett väldigt fint minne är Eminem konserten med Laban. Ett minne för livet.

Hur mådde du?

Förra sommaren mådde jag riktigt bra, som jag minns det själv i varje fall. Dock var jag väldigt trött efter en hektisk vår så var rätt så trött och sov mycket men minns att jag kände mig glad i sinnet.

Reste du någonstans?

Jag reser ju alltid i och med att jag pendlar mellan Stockholm & Helsingfors men bortsett från de vanliga resorna så blev det de resorna jag redan nämnde!

public.jpeg

Detta är min sommar år 2019

Planer för denna sommar?

Att blanda jobb med ledighet och till sist ha semester. Mer konkret så vet ni ju om en hel del redan eftersom jag bloggat om mina dagar men förutom det som varit så väntar bland annat Ed Sheerans konsert som är i dag (wohoo!) roadtrip upp till Gällivare, semesterhäng i Stockholm och sedan en rolig resa som jag kommer berätta om senare!

Hur länge ska du vara ledig?

Jag kan inte riktigt bestämma mig faktiskt. Rent praktiskt och ekonomiskt vore det bäst att vara ledig 2.5 vecka, men jag har även utrymme att vara ledig i 4 veckor om det känns som att det finns behov för det. Känslan och orken får helt enkelt avgöra! Men just nu har jag tagit några dagar ledigt här och där vilket gjort så gott för återhämtningen, så just nu lutar det mot 2.5 vecka. Oavsett blir det riktigt lyxigt och välbehövligt med semester.

Vad kommer du att köpa inför sommaren?

Mitt bästa köp inför denna sommaren har varit mina solglasögon och min blommiga kjol. Använt båda två massor.

Vad ser du mest fram emot?

De spontana dagarna när man bara är och hittar på saker utan någon exakt tidtabell eller plan. Då vet man aldrig vad det blir. Ibland en spontan lunch eller sväng på stan. En annan gång en dagsutflykt eller utekväll. Oavsett så blir det alltid så bra.

public.jpeg

Favorit i sommargarderoben?

Kjolen som nämndes tidigare i inlägget, mina jeansshorts som jag har på mig på bilden ovan och långklänningar.

Vad vill du säga till ditt sommar-jag?

NJUT av semestern men också av sommaren. Våga ta ledigt under de dagarna du har lust eller det känns som att det behövs. Ät god mat och sov i massor. Umgås med nära och kära men ta det också lugnt hemma på soffan. Kom ihåg att träna, det ger dig massor med energi!

Vad kommer att du äta?

Mycket grillat. Fisk, grönsaker och färskpotatis. Tycker all mat smakar gott på sommaren, hehe.

public.jpeg

Vad oroar du dig för?

Hmm … Kanske att det blir svårt att släppa jobbet och ta det lugnt under semestern? Jag vet ju exakt hur jag ska göra, har massor med knep och hjälpmedel för att kunna släppa jobb och börja återhämta mig men i och med allt det nya med företaget så känns det svårt! Dessutom vet jag inte alls hur jag ska göra med sociala medier. Många har ju tagit sociala medier paus och jag kan inte bestämma mig om jag också skulle vilja göra det. Ska försöka klura ut dessa funderingar innan det är dags för semester.

Favoritsommarmånad?

Juli eller augusti. Svårt att bestämma sig. Gillar det lugna tempot som råder i juli + att det oftast är fint väder men gillar också det mysiga i augusti.

Hur kommer du att minnas sommaren 2019?

Så som det känns nu så som en väldigt rolig sommar men som innehöll en hel del jobb och en del kluriga känslor. Samtidigt hoppas jag att semestern kommer bli riktigt härlig och att den kommer ge många fina minnen att ta med sig framöver. Så kort och gott en fin men känslofylld sommar.

public.jpeg

Det var den listan det! Om du gillar inlägg med listor så får du gärna klicka i det lilla hjärtat nedan så vet jag vad ni gillar och inte. Kram!

Sommarens sista helg i Helsingfors

Swisch sa helgen och så var även den förbi. Är det någon grej att ju äldre man blir desto fortare känns det som att tiden går? Jag tror nästan det.

I dag tänkte jag berätta om helgen som varit för det blev nämligen en riktig panghelg. Dessutom råkar det sig att det blir den sista ”riktiga” sommarhelgen i Helsingfors för min del och denna sommar, eftersom jag kommer åka iväg på andra äventyr nu i augusti.

public.jpeg

Som tidigare nämnt så var ju och jobbade på barnlägret under hela förra veckan. På fredagen tackade jag lägret för min del och körde hem till Fammo för sen middag och häng. Så mysigt att få spendera kvalitetstid med Fammo igen. Dessutom passade jag på att tvätta kläder hemma hos henne eftersom min tvättmaskin oturligt nog gått sönder. Riktigt tjatigt då vi inte heller har någon tvättstuga i huset som jag bor. Bestämde mig dock för att skjuta upp problemet tills jag är hemma igen. Kanske inte det smartaste men helt klart bekvämast för stunden, hehe.

När jag kom hem däckade jag nästan på en gång och sov så himla djupt. Jag var så trött efter en intensiv vecka att jag mådde riktigt illa. Vet inte när jag senast varit så trött som i fredags.

public.jpeg

På lördagen vaknade jag betydligt piggare och jobbade några timmar. Vid lunch mötte jag upp Linnea som kommit för att hälsa på mig från Stockholm. Så himla roligt att mina svenska kompisar vill hälsa på mig i Finland och att få visa dem Helsingfors och livet jag lever här. Guldvärt.

Linnea och jag träffades år 2010 när jag började på Skidgymnasiet i Gällivare och har hängt ihop sen dess. Nuförtiden bor vi båda i Stockholm vilket såklart är superkul. Mycket har ju hänt genom årens gång och vi har förändrats men som tur känns det som att vi vet exakt vart vi har varandra än i dag. Sådan vänskap värderar jag mycket högt.

public.jpeg

Vi spenderade en ytterst mysig lördag med Linnea och på kvällen mötte vi upp Cessi för middag och utekväll. Vi provade ett nytt ställe som jag skrivit mer om på min matinstagram @corinnesmat . Det blev en fin kväll vid havet med god mat och roliga diskussioner. Dessutom har ju Helsingfors bjudit på sommarvärme vilket gör att allt känns lite extra härligt. Älskar finsk sommar.

public.jpeg

Så gott också att träffa Cessi igen efter ett uppehåll på flera veckor på grund av att båda varit iväg på varsitt håll. Ovant i och med att vi brukar träffas varje vecka. Blev en lång kram när vi äntligen fick träffas igen.

public.jpeg

I söndags vaknade vi efter ännu en lång natt och hade en riktigt lugn morgon med Linnea. Vid lunch åkte vi iväg till Fammo och hoppade in i hennes bil. Så körde vi ut till Raseborg för att gå på sommarteater, jag, Fammo och Linnea. Mysig kombo.

Vi stannade på vägen och åt en våffla som smakade magi. Vet inte om det berodde på stämningen, sällskapet eller att den påriktigt var så god men allihopa åt våfflan fort som tusan.

Vid 21 landade vi hemma igen efter en rolig dag med Fammo. Det är så härligt att ha Linnea här hos mig i Finland. Tiden går dock lite väl fort och det är rätt så galet att min sista sommarhelg i Helsingfors redan är förbi. Får nästan lite illa och vara när dagarna går så fort men jag försöker se det som något positivt eftersom det ju betyder att man har roligt. Nu ska vi kolla på Maria Wern innan det är dags att sova igen.

Vi hörs imorgon, kramis!

Hur gick det med mina träningsmål för våren? + Nytt poddavsnitt!

Jag är tillbaka efter en vecka som varit fullspäckad med jobb. I dag tänkte jag dock inte skriva om det utan istället fokusera på träning. Det har ju gått några månader sedan jag skrev om mina träningsmål för våren 2019. Sedan dess har jag tränat på och i dag tänkte jag berätta om hur det egentligen gått med mina mål.

public.jpeg

Så gick det med mina träningsmål för våren 2019

Mål nr 1 : Springa minst 5 km utan att få ont i knät.

Det är med en ENORM glädje som jag kan checka av detta mål. Jag hade min “testdag” när jag var hemma i Stockholm och det var med lite nervösa steg som jag började springa. Efter bara en kilometer kände jag att jäklar vad bra det går. Ett gäng minuter senare meddelade min träningsapp att jag sprungit fem kilometer och jag kunde på en gång konstatera att det gått över förväntan. Jag kände nämligen ingenting i knät den dagen!!

Efter den dagen har jag sprungit samma sträcka några gånger och det har gått riktigt bra alla gånger förutom en, då jag fick avsluta passet på hälften, pga. känningar i knät. Med andra ord har det gått helt över förväntar vilket naturligtvis känns så bra. Trögaste har det faktiskt känts för huvudet eftersom jag inte är van att springa på samma vis som förut. Som tur blir det lättare med tiden.

Mål nr 2: Träna benböj och frivändningar 5x5 med samma vikt som sommaren år 2016

Tyvärr gick det inte lika lyckligt med detta mål. Det beror på en kombination av bristande prioritering samt att knät inte riktigt klarade av dubbel belastning. Dock handlade det mest om att jag inte planerade träningen tillräckligt bra vilket gjorde att knät inte hann vila mellan passen. Bra lärdom att ta med sig i framtiden!

Med andra ord kan jag konstatera att ett av två mål klarades av denna gång. Visst känns det lite surt att inte klara båda två, men samtidigt är jag så glad över att knät samarbetar så jag känner att jag inte riktigt har utrymme att vara sur över detta. Tänk att för bara ett halvår sedan kunde jag knappt springa en kilometer utan att knät ömmade och levde om efteråt!

Nu har jag börjat fila på nästa träningsmål som ni ska få veta mer om nästa vecka. Har redan börjat träna mot målen och hittills känns det riktigt bra. Så mycket lättare att lägga upp träningen när man har något att träna mot. Har du redan skrivit upp dina träningsmål för kommande månader?

Veckans gym: cykelförråd och rostiga keTtlebells

Veckans gym: cykelförråd och rostiga keTtlebells

Störande gymbeteende - Träning med Menings nya poddavsnitt!

Om du redan hunnit lyssna på vårt senaste poddavsnitt så visste du redan om att jag klarat mitt träningsmål eftersom jag berättade om det i veckans poddavsnitt. Dessutom berättar jag om vad som egentligen hände med mitt knä den 6 December år 2012 när jag skadade mig en vinterdag i Levi. Inte den mysigaste historien direkt, hehe.

Förutom att snacka om mitt trasiga knä diskuterar vi om störande gymbeteende samt delar med oss av veckans träningstips. Det visar sig dock att många av de störande beteenden som Caroline lyfter upp är sådana som jag gör, vilket ju var lite komiskt. Samtidigt kan vi ju inte hålla med varandra om allt. ;) Det blir många härliga skratt även denna gång så jag rekommenderar verkligen att lyssna! Kom också ihåg att prenumerera på podden så att du inte missar några avsnitt.

Har du redan lyssnat på senaste avsnittet? Vad tyckte du?

Utrymme för spontanitet och sommardagar att drömma tillbaka till under vintern

Wow vad tiden har rusat fram sedan i söndags. Missbedömde också en aning hur mycket mer arbete det är att vara ansvarig ledare på barnlägret som jag är på nu. Har innan jobbat som “vanlig” lägerledare men denna gång fungerar jag som ansvarig ledare för barnlägret, vilket innebär mer ansvar och därmed lite annorlunda arbetsuppgifter än vanligt. Nu sover alla barn sött och jag hinner sätta mig ner vid datorn och skriva.

Tänkte berätta om de senaste dagarna. Känns som att det hänt rätt mycket skoj + att jag äntligen haft utrymme för att vara spontan. Ska vi kika närmare?

sommarbilder_corinnegronholm-24.jpg

Efter ett mysigt dygn på ön med syster fortsatte jag färden mot Ekenäs för att hälsa på Ellen & Nico. Där väntade en magisk middag bestående av bruschetta till förrätt och rårakor med handskalade räkor & kallrökt lax till huvudrätt. Dessutom en klassisk efterrätt i form av vaniljglass och jordgubbar och ni kan säkert gissa hur nöjda och belåtna vi var.

sommarbilder_corinnegronholm-30.jpg

Efter middagen snörde vi på oss skorna och tog en promenad ut till Ramsholmen. Hann prata igenom allt från himmel och jord. Precis som vanligt när det gäller mig och Ellen. Därefter gick vi raka vägen till mataffären, köpte med oss en massa gott snacks, kröp upp i soffan och slog på en film. Perfekt avslut på kvällen.

sommarbilder_corinnegronholm-53.jpg

Dagen efter sov vi ut ordentligt och började morgonen med en riktig brakfrukost bestående av avokadomackor, äggröra och yoghurt med bär & granola. Om någon kan frukostar så är det Ellen. Hon gör alltid frukost som både ser fantastiskt goda ut och smakar likaså.

Efter frukosten snörde vi än en gång på oss skorna men denna gång körde vi ett löppass ut till Ramsholmen. Så skönt att springa i skogen efter att det hade regnat dagen innan. Därefter duschade vi och gjorde oss i ordning för en dag på stan. Så följde ett gäng timmar av strosade runt i de små butikerna i Ekenäs följt av en fika på ett kafé på torget.

sommarbilder_corinnegronholm-12.jpg

Vid 18 styrde jag stegen mot tågstationen och åkte tillbaka hem till Helsingfors efter ytterligare ett magiskt dygn. Hemma i Helsingfors väntade Linn på mig och så åt vi middag ihop. Våfflor med handskalade räkor (kan inte få nog så här sommartid) och annan god topping. Middagen smakade toppen och vi spenderade sedan ett antal timmar i soffan pratandes om ditt och datt. Märker att det blivit mycket kvalitetstid och pratande med vännerna den senaste tiden, men vad är inte bättre än det?

Om du blev intresserad av våfflorna så lönar det sig att kika in min matinstagram för fullständigt recept! Har äntligen tagit tag i den och börjat lägga upp bilder där nu flera gånger i veckan. Känns så kul eftersom det är något jag planerat en längre tid.

sommarbilder_corinnegronholm-31.jpg

Följande morgon vaknade jag i min egna säng vilket var riktigt skönt för omväxlingens skull. Mötte därefter upp Veronica på stan och provade ett nytt kafé vid namn Blossom. Var evigheter sedan jag träffade Veronica sist så det var otroligt gott att äntligen få träffas igen.

Efter frukosten följde sedan ett gäng jobbtimmar vilket kändes mer än okej med tanke på att jag tagit några dagar ledigt under veckan. Ledighet gör verkligen under åt kreativiteten och energin, vilket även märktes på jobbet för det gick så himla bra med det jag hade på gång under lördagen.

sommarbilder_corinnegronholm-58.jpg

Det lustiga var dock att det inte ens gått 24 timmar inne i stan innan jag köpte en ny bussbiljett till Ekenäs. Efter arbetsdagen satte jag mig nämligen på bussen igen på grund av en spontan idé som jag och de fina tjejerna ovan fick. Vi har hängt ihop sedan vi var i dagisåldern, men bor numera på olika orter, vilket gjort att vi träffas betydligt mindre än förut.

Till allas glädje fick vi för oss att mötas upp i Ekenäs under denna lördag för att äta middag ihop och därefter gå till en av restaurangerna vid havet för att lyssna på två vänner till mig som tillsammans består av duon SamZimon. Jag som verkligen gillar killarnas musik blev otroligt glad över att tjejerna ville gå på konserten.

sommarbilder_corinnegronholm-19.jpg

Kvällen blev minst sagt en fullträff och vi snackade om att göra detta till en tradition. För tio år sedan när vi var femton-sexton år brukade vi alltid härja runt i Ekenäs under somrarna och det var riktigt kul att köra en favorit i repris så här tio år senare.

public.jpeg

På söndagen åkte jag sedan hem en andra gång till Helsingfors. Denna gång för att landa hemma och bara vara. Spenderade hela dagen för mig själv vilket var så välbehövligt efter en minst sagt händelserik vecka. Så fylld med energi och lycklig med livet. Detta kommer garanterat vara sommarkvällar och dagar jag kommer minnas tillbaka till på vintern.

Nu har jag dragit igång en riktig jobbrusch i och med lägerveckan + att det händer mycket med företaget. Som jag nämnde tidigare så känns det inte alls tokigt eftersom jag verkligen hann ladda energikontot i och med de roliga dagarna. Ibland behöver jag riktig återhämtning för att fylla på batterierna, men denna gång märker jag att det nästan gjorde ännu mer gott att få vara riktigt social och bara njuta av sommaren i några dagar.

Nu ska jag lägga mig så jag är pigg imorgon med barnen. Kram på er!

Gillar du inlägg som detta? Då får du gärna trycka på det lilla hjärtat så jag vet vad som uppskattas och inte. Stort tack för att just du vill läsa min blogg! <3

Sköna söndag och funderingar på mål och drömmar

I dag har jag haft en riktigt skön dag. Kom hem från Ekenäs vid två (berättar mer om det i morgon) , lagade lunch och därefter har jag suttit och planerat och jobbat. Efter några dagar av ledighet har min hjärna kommit igång igen och jag har så mycket inspiration för tillfället. Har suttit och funderat på mål och drömmar för år 2019 och kommit fram till en del. Tänkte dela med mig av några av målen om ett tag bara jag hunnit fundera en stund på dem först.

sommar_corinnegronholm-16.jpg

För mig har det alltid fungerat bra med att lägga upp mål. Då har jag något att jobba för och det känns även som att själva arbetet till målet blir mer strukturerat. När jag slutade idrotten var jag dock otroligt trött och less på mål och blev mest bara irriterad när jag tänkte på något som hade med mål att göra. Efter en stund av distans märkte jag dock att jag saknade att ha mål och har ju bland annat berättat om mina träningsmål som jag hade för våren 2019. Kommer förövrigt skriva mer om hur det gått med dem nu i veckan.

För mig känns det viktigt att ALLT i livet inte får handla om mål och hur man ska nå dem. Mycket ska man kunna göra utan att ha ett mål för det, men i vissa områden i livet tycker jag att det är bra att ha ett mål. För min del gäller det främst mitt företag och träningen. Då kan jag också lägga upp en tydligare plan på HUR jag ska ta mig till målet samt vilka delmål jag har. För delmålen får inte glömmas, då lägger man bara käppar i hjulet åt sig själv.

public.jpeg

Sommardagar - perfekt tid för att fungera på mål

Det kanske kan tyckas konstigt att sitta och fundera på mål i mitten av juli. För mig är det dock den absolut bästa tiden för jag mår oftast som bäst på sommaren. Det är ljust och varmt utomhus. Livet känns på topp och man hittar på en massa kul. Jag känner mig helt enkelt extra pepp på livet. Exakt av den orsaken känns det som den perfekta tidpunkten att lägga upp mål. För det är nu inspirationen flödar som mest.

Tillsammans med Melissa Horn (som alltid) och en kopp kaffe (också standard) har jag suttit med min skrivbok och penna och skrivit ner. Två mål för instagram, två för företaget, två för bloggen och två för träningen. Totalt åtta mål, vissa betydligt lättare än andra. Mer än så kan det inte bli, då blir det på tok för mycket. Tänkte dela med mig av några bara de hunnit mogna lite. Behöver alltid en vecka på mig att bara låta målen gro i bakhuvudet innan jag verkligen bestämmer mig för att köra på dem.

Om du oftast skriver upp dina mål först på hösten så rekommenderar jag dig att börja fundera på dem redan nu. Ta det som en lättsam grej, skriv ner på ett papper det du kommer på och fundera i lugn och ro. Du kanske också märker att inspirationen är extra bra så här på sommaren.

NU är det dags för mig att sluta skriva och istället göra mig klar för att spela in podd. Har du redan lyssnat på vårt senaste avsnitt? Du hittar det HÄR.

Systerkärlek och ett magiskt dygn

Vi möttes upp hemma hos Fammo. Drack en kopp kaffe tillsammans med henne och satte oss därefter i bilen. Åkte via mataffären. Handlade allt gott vi kom på. Räkor, fisk, grönsaker, färskpotatis och mörkrostat kaffe. En påse godis. Jordgubbar och ärtor. Packade båten och åkte ut mot en ö i skärgården. Jag och världens bästa syster.

public.jpeg

Men va? Syster? Tänker ni nu. Du har väl ingen syster? Det stämmer. Men hon känns som det, och jag tycker inte man behöver ha samma föräldrar för att få kalla varandra syster. Det tyckte vi inte heller när vi var i lågstadieåldern och kände att kusin var alldeles för distanserat. Vi ville båda ha en syster och tyckte att det ju egentligen inte var så svårt, vi kunde ju bara helt enkelt kalla varandra för det. Vi hade ju åtminstone lite gemensamma gener. Sedan dess har hon alltid varit min syster.

public.jpeg

Hon förstår mig på ett vis som väldigt få gör. Och jag kan slappna av i hennes sällskap på ett sätt jag kan göra med få. När vi kom fram till ön började vi prata och sedan följde ett dygn av prat och kvalitetstid. Djupa diskussioner, många skratt, minnen och tankar om livet. Långt efter midnatt la vi huvudet på kudden och så vaknade jag 10 timmar senare. Så lugn och varm i hjärtat att få sova bredvid henne.

public.jpeg

Förutom att prata badade vi såklart också bastu. Flera timmar. Vågade till och med doppa mig i det iskalla havet. Dessutom åt vi MAGISKT god mat. Lyssna nu på detta: Grillade räkor som vi marinerat i en örtmarinad, sallad, knyten med fisk och grönsaker. Gröt med jordgubbar, flera koppar kaffe osv. Dröm.

public.jpeg

I morse vaknade jag till färdigt lagad frukost. Varför smakar allt extra gott på landet? På eftermiddagen lämnade hon sedan av mig i hamnen och vi kramades hejdå efter ett magiskt dygn. <3

Tre saker som gör mig extra glad i dag

Som kontrast till gårdagen så känner jag för att berätta om tre saker som gör mig glad i dag. För det finns faktiskt mycket som gör mig glad, och jag tror det är viktigt att påminna sig själv om det med jämna mellanrum, speciellt under tider som allting inte känns helt hundra.

public.jpeg

Tre saker som gör min dag extra bra

  • Carolines skratt. I dag har jag klippt podd och fastän det varit riktigt kämpigt att klippa detta avsnitt pga mycket teknikstrul så har jag skrattat rätt mycket under dagens lopp. Varför? Jo för att hennes skratt smittar av sig så himla mycket. Blir varm i hjärtat och på så gott humör när jag hör vårt prat och hennes glada skratt.

  • Gymet. Just i dag gjorde det mig glad. Jag tog ut mig riktigt mycket under dagens träning och vet ni vad? Det kändes så bra efteråt. Var så sliten efteråt att jag knappt klarade av att cykla hem men samtidigt så nöjd.

  • Kvällens planer. Vi ska mötas upp ett gäng vänner och äta middag ihop. Ser fram emot en fin kväll på stan och mycket prat och skratt. Dessutom börjar solen kika fram lite försiktigt så jag har på känn att detta kommer bli en riktigt fin kväll.

Vad gör dig extra glad i dag?